Framvagn 156

Published by Mats Widman on

Forum Teknik Framvagn 156

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #27021
  Mats Widman
  Deltagare

  Alla som har eller har haft 156 lite mer motorstarka modeller vet att denna bil fullkomligt käkar framvagnsdelar. Jag har bytt övre bärarm många gånger(på flera olika bilar), inte för att det glappar i infästningen utan i spindelleden. Samma för den undre. Jag har provat lågpris, original och Heavy Duty från diverse leverantörer. Allt är nästan samma skit. Är det någon som hittat grejer som håller någonstans och som INTE kostar halva bilens värde? Lönar det sig att köpa dyrt överhuvudtaget? Är kinesskit bästa alternativet. Lågt pris med låg livslängd i stället för högt pris och marginellt längre livslängd? Tyck till.

  #27022
  Erne Wiström
  Deltagare

  Hej Mats

  Jag håller med dig om 156:ans  aptit på  framvagnsdelar. Jag har också och bytt,ett otal gånger och då främst de övre. Sista gången köpte jag i England, hos EB spares. De är prisvärda tycker jag och att de “lovade” uppdaterade versioner på dessa länkarmar gjorde inte saken sämre.  Mer info finns på deras hemsida. Det ser bra ut, och jag hoppas de håller ihop en stund till. Jag har bes. två ggr. nu utan nedslag i protokollet.  Inget “gnekande” ljud från dem heller som också var en källa till irritation. Jag precis lagt en beställning på de undre nu, då spindelleden på höger sida, inte passerade bilprovningens “nålsöga” 

  Som sagt  EB Spares kan jag rek.   Och det finns säkert fler lev. också som kan erbjuda samma kvalitet.

  mvh//Erne W

  #27023
  Rickard Bergh
  Deltagare

  ett alternativ är ju att handla på mekonomen. dom lämnar tre års garanti på delarna och får du påpekande på glapp i spindelleder och bussningar inom denna tidens å får du en ny.. 

   

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.