Giulia motorer

Published by Nihat Dizdar on

Forum Allmänt Giulia motorer

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16879
  Nihat Dizdar
  Deltagare

   Fann en sida som enligt trovärdiga käller återigen bekräftar motoralternativen på övriga Giulia-versioner.

   http://m.autoevolution.com/scoop-2016-alfa-romeo-giulia-diesel-and-petrol-engines-are-extremely-promising-100232.html

   Enligt denna källa så skall detta offentliggöras i december och att en 2.2 liters diesel tillsammans med 3.0(2.9) liters dubbelturbo V6 i QV säljstartar i februari -16.

    

   Nihat Dizdar

   #16880
   Peter Braun
   Deltagare

    Ser väldigt intressant ut. En bensinare med 250hk hade funkat rätt bra det med 🙂 

    #16881

    Hoppas hoppas hoppas att det kommer en V6 med ca 250hk som “lagom” busmodell. Turbofyra är ju bra saker men det väcker inte samma begär som en V6. 

    250hk 2.0 V6 biturbo hade suttit fint i svartmed lejongul inredning tack!

    Genmodifierad ’70 Berlina GTAm räser

    #16882
    Håkan Petersson
    Deltagare

     Diesel på 210 hk är väl den som är mest intressant. Hoppas bara de har rätt inställning när det gäller NOx…

     #16883

     Det blir också intressant att se prissättningen på de olika varianterna. Det pratas om från 300 – 800 000.
     Hmm, undrar vad 330Hk varianten landar i pris?  Har ju en Tbi med 200 (230hk) idag, skulle vara kul med liiite mera under huven.

     Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

     #16884
     Jan Mörk
     Deltagare

      Är detta den gamla V6 (i grunden) som GM hade i Saab Aero och Opel? Den var väl 2,8 l med dubbelturbo?

      GT 1300 Junior ´67

      #16885
      Mats Forssén
      Moderator

       Inlägg av Jan Mörk på 2015-09-24 10:54

       Är detta den gamla V6 (i grunden) som GM hade i Saab Aero och Opel? Den var väl 2,8 l med dubbelturbo?

       Det har jag väldigt svårt att tänka mig iom att Alfa varit noga med att kommunicera att motorn i QV ska ha sitt ursprung eller i varje fall kopplingar till Ferrari. 

       #16886
       Peter Braun
       Deltagare

        Den nya sexan har inget med GM att göra. 

        #16887
        Anders Eriksson
        Deltagare

          

         En våt dröm:-)  Den nya V6an i en storasyster till 4C… Låg vikt, kolfiber, Alfaglädje, ett minimalt baksäte… Mmmm, en elak konkurrent till 911an!!

         Nu: AlfaSud. Alfa 90. Då: 3*75turbo 164Q4 2*147 156 Brera 3.2 Sud Ti. Spider 916 V6. 159SW Tbi

         #16888
         Gabriel Eriksson
         Deltagare

          Inlägg av Anders Eriksson på 2015-09-24 17:11

           

          En våt dröm:-)  Den nya V6an i en storasyster till 4C… Låg vikt, kolfiber, Alfaglädje, ett minimalt baksäte… Mmmm, en elak konkurrent till 911an!!

          Jo det vore ju onekligen nått  fast personligen skulle jag hellre se en ny GTV istället för en 911-utmanare. Dvs en lite folkligare sportbil för en mer rimlig peng.

          Giulietta Sprint -59 & Alfetta 1.8 -75 & Giulia Veloce 280 -17

          #16889
          Magnus Berg
          Deltagare

           Prisspannet tror jag kommer hamna runt ca 280′ – 900′. Ganska brett mao 🙂

           Toppen av spannet är ju redan klart i princip då priset för toppversionen av QV (Competizione) är satt till 95000 euro i Italien och den “vanliga” QV-modellen till 79000 euro. Priset på den sistnämnda kommer i Tyskland att vara 72000euro. Frågan är hur vi hamnar i förhållande till Tyskland och Italien men gissningsvis närmre tyska priser.

           Jag var förövrigt på plats i Frankfurt i helgen och kan berätta att Giulia inte gör en besviken. Jag hörde till de lite halvskeptiska till en början. Designen har dock satt sig med tiden och när man såg den i verkligheten och inte bara på bild så blev det en direkt förälskelse. Det blev många turer förbi Alfas monter under de två dagarna och varje gång jag såg den så tänkte jag att den utklassar alla de konkurrenter jag sett på mässan. Då är jag visserligen lite skadad redan, men t.o.m. min ofrälste vän höll med om att konkurrenterna inte skapar samma VILL HA – känsla som Giulia.
           Jag imponerades visserligen väldigt mycket av kvalitétskänslan på inredningen i nya Audi A4. Där tror jag den knäpper alla konkurrenter på näsan inklusive 3-serie och Giulia. Dock tycker jag det är konstigt att man på en helt nyutvecklad bil inte lyckats integrera infotainmentsystemet på ett snyggt sätt. För mig förstör det känslan och linjerna i inredningen när det sitter en blaffig ipad-liknande skärm mitt på instrumentpanelen. Där är det lika fult både på A4, 3-serie och C-klass medans Giulia är vansinnigt läcker där skärmen är integrerad och är en del i hela panelen utan skarvar. När skärmen är avstängd så “flyter den ihop” med den längsgående panelen som fortsätter bort till passagerarsidan. När man sedan jämför det yttre så är Audi extremt stram och fantasilös i jämförelse med Giulia. BMWn tycker jag är snygg men saknar något förföriskt som Giulia fullständigt dryper av. Inredningen i BMW känns också trist och gammal i jämförelse med Giulia.

           Baksätet kändes rymligt i Giulia, definitivt större än 159:an. Sätena va även skönt formade och inte så raka som i 159an.

           Vad det gäller motorn (2.9 V6) så fick jag berättat för mig att det är en motor som Ferrari utvecklat exklusivt för Alfa Romeo. Det är alltså inte samma motor som sitter i Maserati och DEFINITIVT inget som har med GM att göra.
           Övriga bensinare har jag hört ska bli fyrcylindriga på 2,0 liter med olika effektuttag så någon mindre bensinsexa är nog inte med i planerna för Giulia åtminstone. Däremot ryktas det ju om en 6C och då känns det ju logiskt att den får samma V6 som Giulia så Anders förhoppningar tror jag kommer slå in.

           Om man ska spåna vidare så har det synts maskerade 4C där man kan misstänka att det är en QV-version på gång. Gissar och hoppas på att den kan få den nya bensinfyran på 330hk. Faceliftade Giuliettor har också synts till…kan det bli samma sak där tro? En QV med 330hk tror jag hade varit en trevlig bekantskap.

           #16890
           Nihat Dizdar
           Deltagare

            Nu är det bara info om säljstart för de mer normala motoralternativen än QV’n vi får invänta. Det får inte bli en segdragen historia igen, då är jag rädd att man tappar fart i säljmåler och totalt missar “hypen” kring Alfa som råder just nu.

            Kanske lite förhandsinfo vid helgens event hos Klasén bil i Halmstad? ?

            Nihat Dizdar

            #16891
            Andreas aasland
            Deltagare

             Är det någon som vet om det kommer framföras mycket info om övriga giuliamodeller förutom QV:n? Jag är fruktansvärt sugen på att åka ner till Halmstad. Men jag bor i Örebro och vill inte göra en resa på 38 mil enkel resa för ingenting?

             // Andreas

              

              

              

             #16892
             Magnus Berg
             Deltagare

              Törs nästan lova att det inte finns någon sån information än. När jag frågade på mässan visste dom inget om det än och det va en tysk återförsäljare av alfa, som jobbade på mässan, jag pratade med. Han kunde bara säga att dom skulle börja jobba med ordrar i januari med leveranser senare i vår. 

              #16893
              Andreas aasland
              Deltagare

               Tack! Då sparar jag soppapengarna till ett senare tillfälle. Jag får helt enkelt hålla mig någon återförsäljare börjar få hem några bilar. Så man får känna och klämma lite. 

              Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
              • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.