Giulia rostskydd?

Published by L-G Westling on

Forum Teknik Giulia rostskydd?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36412
  L-G Westling
  Deltagare

   Jag var under vår Giulia -17 och tittade lite hur den är uppbyggd, dels av ren nyfikenhet och dels för att jag har funderingar om rostskyddet.
   Min bästa bedömning är att den är helt “torr” under och inget traditionellt rostskydd finns, samtidigt så är det väldigt mycket skyddsskivor och aluminium där under. Balkvagnsbalken såg dock ut att vara i vanlig plåt och karros/bottenplatta har någon form av behandling.
   Jag tror knappast att Alfa inte har en ide om hur rostskyddet ska fungera med tanke på den något krokiga bakgrunden som med all rätt finns.
   Är det någon här som har koll här på vad det är för typ av behandling på bottenplattan förutom att den är galvad?
   Jag är inte speciellt sugen på att doppa hela bilen i en tectyl, kanske hålrumsbehandling och ev. plåtbalkar.
   Man har 156:ornas rostskydd i bakhuvudet fortfarande, där försvann bottenplattan i vissa fall fortare än favorit bärsen i kylskåpet.
   I det fallet så upplevde åtminstone jag att det var just rostskyddet som var en del boven i dramat, slitskyddet som var påsprutat överallt släppte oavsett om det fanns en skada eller inte och fukten trängde in i mellan slitskydd och plåt utan möjlighet att komma ut.

   Alltså vad tycker ni och har någon rostskyddat er nya Alfa redan eller finns det någon som verkligen har koll på ett modernt rostskydd, så får ni gärna “tycka till”.

   lgw

   #36413
   Rickard Bergh
   Deltagare

    finns istortsett inget bilmärke idag som rostskyddar sina bilar. ställde frågan när jag gick peugeot utbildningen för att bli TA . där var inte alla skarvar ens tätade med karrosserikitt, det är upp till bilägaren att göra detta ifall dom vill ha det extra rostskyddet.
    det enda som finns är galvaniseringsbadet och ett täckande grundfärg som är blank om jag inte har fel för mig på ytor som ej lackas traditionellt.

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #36414
    Sune Karlsson
    Deltagare

     Jag gjorde en Dinitrolbehandling på min när den var ny. Kommer inte ihåg exakt vad som ingick. Deras “standardbehandling”.

     Går det så går det...

     #36415
     Lars Narvselius
     Deltagare

      Ja, det verkar stämma med Vi Bilägares test när Giulian presenterades. Överlag en bra konstruktion men man kommenterar “Väl utförd tätning av skarvar undertill men inne i balkarna saknas behandling. Dörrtrösklarna täcks av ”plastkjol” som troligen kommer att samla stora mängder smuts. ”

      Bra att vara förutseende och ge en skvätt inne i balkar samt säkra att “rostfällorna” inte löser ut om några år…
      https://www.vibilagare.se/test/rost/rosttest-alfa-romeo-giulia-2016

      GTV6 GP - 87 / Giulietta Veloce - 16

      #36416
      L-G Westling
      Deltagare

       Tackar, fortsättning följer.

       lgw

      Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.