Giulietta och barnvagn??

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Allmänt Giulietta och barnvagn??

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14619

  Jag och min sambo väntar vårt första barn vilket är väldigt spännande. Jag är lite nyfiken på om man får plats med en normalstor barnvagn i en Giulietta? Någon som har erfarenhet?

  /Mvh Markus

  #14620
  Magnus Berg
  Deltagare
   Grattis! 

   Det finns normalstora barnvagnar som är väldigt smidiga nuförtiden. Min kusin har en Aygo och får in barnvagnsramen i bagaget utan  att behöva demontera hjul och krångla. Giulietta är nog uppskattningsvis minst 5-6 gånger så stor i bagaget. Bättre (och billigare) att köpa barnvagn efter bil istället för tvärt om…tycker jag 

   Sen återstår frågan hur mycket övrig plats man behöver i bagaget…

   #14621

   Jag får se om sambon går med på en mini barnvagn. Annars blir det  en 159 sw igen.. 

   #14622
   Sam Helgesson
   Deltagare

    Skulle nog säga att Giulettan har gott om plats, t.o.m bättre utformad för en barnvagn än en 159SW då bagautrymmet är bredare och tillräckligt djupt för att acceptera vilken barnvagn som helst. 

    #14623
    Gert Bergh
    Deltagare

     Kan väl inte vara så svårt att ta reda på!

     Åk till en barnvagnshandlare och titta ut ett antal vagnar som faller er i smaken och be att få testa om dom går in i bilen, om inte det går för sig finns det andra handlare.

     Kan ju vara ett trevligt nöje under tiden ni väntar det är ju sådant som ingår i planeringen.

     Och en sak till som är tänkvärd är ju att barnvagnen har du ju bara under en begränsad period men bilen kanske du vill ha lite längre och då är ju valet ännu lättare eller

     jag har  aldrig köpt bil efter barnvagnen utan det är bilen som bestämt till dom 3 som jag behövt vagn till 

     // Gert

     #14624

     Vi ska prova imorgon med några bekantas barnvagn och testa bagaget. Jag var lite fundersam till hur giuliettan är som familjebil. De flesta som har smått kör ju kombi! 

     #14625

     Våga vägra kombi! Våra tvillingar åkte 164:a fram till 7-8 års ålder. Inte världens mest praktiska lastutrymme men det är klart det går när bilen är viktigare än barnvagnen.. (och dessutom blir man en j-l på att packa)

     #14626
     Sam Helgesson
     Deltagare

      Vi har haft 156, 164, 166 och Giulietta med småbarn,  Från vår erfarenhet är baksätet  mer rymligt på giuliettan än 156, 159, 166:  endast 164 som haft bättre plats bak.   Vi har i viss utsträckning fått anpassa stolar och barnvagn efter bil, är framförallt för trångt mellan stötdämpartornen bak på 156SW/159SW,  164 och 166 sväljer nästan vilken barnvagn som helst. Även Giuliettan.   Visst det är inte lika djupt bagage på en giluetta som en SW,  Men skulle nog säga att volymen inte är långt ifrån 156sw/159sw, eftersom golvet är lägre och det är mycket bredare. 

      Visst sedan låter det enkelt att övertyga mamman till barnet om vilka barnvagnar som är okej storleksmässigt, och vilka som inte är det. Då det troligen upplevs som helt irrelevant. Det är troligen så ibland att det inte är barnvagnsmodellen som vägs mot bilmodellen,   utan “barnets bästa” som vägs mot en så världslig sak som en bil.  Svår match att vinna

      #14627
      Åke Nyberg
      Deltagare

       Stor Barnvagn = Dyr Barnvagn = Bättre Intäkt till Barnvagnssäljare = Argumentera för att sälja dyrare Barnvagn = Den här är bättre för Barnet = Förstagångsföröldrar är enkla byten att sälja ALLT till. Så är logiken. Kolla vilka vagnar som passar bilen. Det kostar minst en barnvagn till att byta bil för att bilen inte passar vagnen. Och de dyra B arnvagnarna i affären passar självklart i en V70. Nu har du kartan klar för dig Innan du kliver in i Barnvagnsaffären.

       I andra länder föds det barn som inte åker kombi i hela sitt liv….

       #14628
       Peter Braun
       Deltagare

        Har en 159 SW och en 2årig son. Bagaget ser jag inte som ett problem och barnvagn byts mot en lite större sulky efter ca1år. Det som ställer till mer är de bakåtvända barnstolarna som tar mycket plats. Jag har stolen där bak bakom passagerarsätet och då måste sätet vara skjutet ända fram. 

        #14629
        Sam Helgesson
        Deltagare

         Vi körde med Britax hi-way II som är en mycket kompakt stol som  fungerade utmärkt i 156,166 och Giuliettan och gav dugligt utrymme för passageraren

         #14630

         Tack för alla svar. Vi testade ikväll med en barnvagn som verkade normalstor i mina ögon. Efter att ha vikt ihop den, vänt och vridit så fick den plats  

        Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 12 totalt)
        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.