Glidpinnar / bromsok 156 TS -02

Published by Martin Frykstam on

Forum Teknik Glidpinnar / bromsok 156 TS -02

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24954
  Martin Frykstam
  Deltagare

  Varför är det två olika slags glidpinnar på de bakre bromsoken? Den ena är en vanlig stålpinne. Den glider lätt och med bälgen på plats fjädrar den lätt med hjälp av den inneslutna luften. Den andra pinnen är klädd med en bit gummislang (se bild) som gör att den pinnen går ganska trögt och emellanåt kärvar med bromsgnissel som följd.

  Någon som kan förklara det här?

  #24955
  Sam Helgesson
  Deltagare

  Det ser ut som att någon styrhylsa från insidan på oket följt med ut, pinnarna skall inte ha några “extre” grejer. 

  #24956
  Martin Frykstam
  Deltagare

  Håller med men är likadant på båda sidor. På höger ok satt pinnen stum och behövde en del övertalning innan jag fick loss den, ingen antydan till att dela på sig på annat sätt. Ingen rost i hylsan vad jag sett, ska titta på den igen.

  Borde inte vara något problem att byta till vanliga men är nyfiken på varför man gjort så här. Bilen är en 02:a, Lucas-prylar.

  #24957
  Rickard Bergh
  Deltagare

  det ska vara så på vissa glidpinnar det är nån sorts styrning för glidet . det gummit sväller och orsakar fastsatta glidpinnar. alternatiet så tar du bort det eller så skär du av ryggarna på topparna så det glider lättare. 
  fetta sen in det med ett silicone fett..

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #24958
  Martin Frykstam
  Deltagare

  Kollade igen, pinnen är i ett stycke och ja, gummit har förmodligen svällt jämfört med när det var nytt. Ska prova om en grundlig rengöring och smörjning gör skillnad annars får jag leta upp ett bra rakblad. Förmodligen räcker det att ta på en eller två ryggar för att det ska bli bättre.

  Har man gjort såhär för att oket gled för lätt på pinnarna eller för att pinnarnas spel inte ska orsaka skrammel? Var slutar universum? Blir summan av en bils problem och förtjänster alltid 42?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.