GTV6 -83 startar inte

Published by Jan Andersson on

Forum Teknik GTV6 -83 startar inte

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #34286
    Jan Andersson
    Deltagare

    Hej!

    Har en GTV6:a -83 som inte startar. Orsaken är att den inte får fram bränsle då bensinpumpen inte startar. Bilen har stått i många år och då bensinen som fanns i tanken hade härsknat så tog jag ut tanken, tömde den på den lilla mängd som fanns och gjorde rent. Tog också ur bensinpumpen och tömde den, bytte filter och blåste ren ledningar. Efter återmontage så slår inte pumpen till när jag kör på starten. Jag har mätt spänningen på pumpen och det verkar inte komma någon ström till pumpen när man kör på starten. Jag har provat koppla batteriström direkt till pumpen och då snurrar den igång. Nu undrar jag. Pumpen ska väl bara gå när man kör på starten och inte när tändningen slås på?

    Det finns ett relä som styr och det tror jag mig veta var det sitter. Hur kan man se om reläet funkar eller inte?  Finns det något bra sätt att felsöka? Kan det vara något annat som hindrar spänningen från att komma fram till pumpen? Har sett att det finns en slags brytare i motorrummet som jag tror ska stänga bränsletillförseln om bilen slår runt. Den har jag provat att koppla förbi men det hade ingen verkan.

    Eftersom jag inte haft igång den på så länge så vet jag heller inte när felet uppstod. Blev det i samband med att jag grejade eller fanns det före.

    janne

    #34287
    Thomas Sjölin
    Deltagare

    Pumpen ska köra lite när du slår på tändningen för att skicka fram bränsle så det finns när du vrider över på start, detta för att minimera behövet av att nöta på startmotorn mm. Således borde du höra om den surrar så fort du vrider på tändningen.

    #34288

    Är du 100 thomas??

    Jag tror pumpen startar först när startmotorn aktiveras. Sedan när spjället i lmm aktiveras tar den över driften. = manöverström till bränslepumpsrelä.

    Jag uppfattade iaf funktionen så då jag körde Busso 116-bilar.

    Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

    #34289
    Mats Widman
    Deltagare

    Om man vill tvångsköra soppapumpen kan man bara ha tändningen påslagen och öppna klaffen i luftmängdsmätaren. Då ska det surra. Annars kan man misstänka jordfel.

    #34290
    Thomas Sjölin
    Deltagare

    Hmm, nu är det iofs längesedan jag hade en 116 så du kan ha rätt. Är kanske för skadad av alla fransoser jag jobbar med till vardags för det är så på dem iaf.

    #34291
    Magnus Annerfalk
    Deltagare

    Tror att Thomas förklaring stämmer då det fungerar på motsvarande sätt i min 90:a med sexan. Behöver iofs inte vara samma som för GTV6 men mindre troligt !?

    semper paratus

    #34292
    Jan Andersson
    Deltagare

    Tack för svar. Har lite att testa med när jag kommer till garaget nästa gång. Kan nog vara LM som kanske inte öppnar och då inte ger någon ström till pumpen.

    janne

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.