hjälp med multiecuscan?

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik hjälp med multiecuscan?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23752

  Hej införskaffat mig
  http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?sbk=1&nav=SEARCH&itemId=261367865367

  Har problem när jag ska ansluta den i multiecuscan, det står att jag måste sätta på obd key eller elm?

  Någon som vet hur jag ska göra?

  Finns det någon svensk gudie?

  Tacksam för svar.

  #23753
  Daniel Erdeljan
  Deltagare

   Jag testade med elm327 och app som heter Torque Pro och det fungerar att läsa av och släcka motorlampa, ingen airbag och abs åtkomst dock. Vad skulle du göra med den?

   #23754

   Tänkte kolla parkerings sensorerna.

   men vad menar dom med obd key?

   #23755

   Lika här!

   Tifosi

   #23756
   Benny Steen
   Deltagare

    Inlägg av Simon Aczel på 2014-02-03 22:33

    Hej införskaffat mig
    http://item.mobileweb.ebay.co.uk/viewitem?sbk=1&nav=SEARCH&itemId=261367865367

    Har problem när jag ska ansluta den i multiecuscan, det står att jag måste sätta på obd key eller elm?

    Var står det  om OBD key ELM ?  beskriv närmare. 

    När du stoppar in diagnoskabel i USB porten (låt den vara ICKE ansluten mot bilen så länge) Ser du i Windows enhetshanteraren att det dyker upp en ny COM port ? (enhetshanteren är enklast att hitta genom högerklicka på “den här datorn” och välja egenskaper / hårdvara /enhetshanteren.

    Om du inte ser någon ny COM port måste du installera drivrutinern för diagnoskabel, dom borde följt med diagnoskablarna.

    I multiecuscan väljer du bara under inställningar längst ner till höger vilken typ av kabel du använder. I ditt fall skall du använda KKL VAG. och vilken COM port du har diagnoskabeln på.

    Ovan scenario är det vanliga problemet folk har med OBD kablar via USB. att dom inte får windows att uppfatta att dom är installerade via emulerade COM portar.

    #23757

    När jag sätter i cabeln så hittar datorn den utan problem, sedan går jag in i multiecuscan och väljer min bil, Sen går jag till settings väljer min kabel som du sa och rätt port. efter det går jag till conect  och får då detta medelande?

    Något som jag gör fel?

    #23758
    Benny Steen
    Deltagare

     jo, det där känner jag igen.
     Har du betalt och registerat multiecuscan  ?

     Annars kan du bara köra den i demo läge. 

     /b

     #23759

     Jag kör demo läget men det borde väl fungera endå?

     #23760
     Martin Frykstam
     Deltagare

      Den tillåter rätt mycket även som obetald/oregistrerad, nolla felkoder exempelvis.

      #23761

      Får prova ikväll igen. Tack för hjälpen

      #23762
      Håkan Petersson
      Deltagare

       Har du fått igång den? Du måste ställa in rätt port men detta står i programmets manual. Sedan ska tänningen vara på. Har själv samma program och det fungar bra.

       #23763

       Nej jag får inte igång det. Ska prova lite i helgen.

       #23764
       Jan Stjernestam
       Deltagare

        Simon, fick du ordning på grejerna?

        Jag har sökt upp denna tråden på grund av att igår tändes motorlampan i min JTS -03.  Och vill vara påläst innan jag börjar att labba.
        Därför att jag har extremt dåligt tålamod då det kommer till elektronikprylar som strular, allt ska vara P&P och funka direkt. Nåväl, jag har en laptop med Windows, den blå kabeln för usb, laddat ner gratisversionen av multiecuscan och installerat, och så alfan med onödigt lysande lampa. Den 36 sidor långa manualen till programvaran är det väl ingen mer än författaren själv som orkar gå igenom, fattar minimalt angående installera interface osv…

        Den blå kabeln fick jag med bilen då den förra ägaren hade råkat ut för samma lampa en gång för rätt länge sedan, han hade då “bara” kopplat upp sig, trollat lite och nollställt, sedan frid o fröjd tills nu då.

        Någon vänlig alfista som har en enkel checklista hur man punkt för punkt nu går till väga för att släcka motorlampan? Bilen går för övrigt helt normalt förresten.

        /J

        #23765
        Lars Söderman
        Deltagare

         Det ursprungliga problemet i tråden är att trådskaparen försöker koppla upp sig på en bil (159) med CAN-buss, med ett interface som inte stödjer CAN-bus. Jag har svarat på samma fråga i en annan tråd.

          Ett råd till alla er som vill koppla upp er med Multiecuscan är att läsa i listan “Supported Vehicles” på deras websida vilken typ av interface du behöver för att komma åt respektive funktion i just din bil. Det framgår även där om man behöver betalversionen eller inte, och om man behöver någon kabeladapter.
         http://www.multiecuscan.net/SupportedVehiclesList.aspx

         #23766
         Jan Stjernestam
         Deltagare

          Oj, det var en gedigen lista! Och enligt den skulle det gå att släcka motorlampan, och det gjorde det galant. Enda tålamodsprövningen var att datorn behövde startas om en extra gång då den plötsligt inte hittade porten, som tidigare under dagen fanns där… Men men, problemet löst, och bilen provkörd utan något nytt obehagligt pling o lys… Utan forumet och internet hade detta vart totalmente omöjligt att lösa på egen hand. Nu kan man åter le bakom ratten i alfan…

         Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 18 totalt)
         • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.