Huvudbromscylinder 2000 156 SW V6

Published by Bo M. Hasselblad on

Forum Teknik Huvudbromscylinder 2000 156 SW V6

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29857
  Bo M. Hasselblad
  Deltagare

  Dags att byta huvudbromscylindern på en 156 SW 2.5 V6 med Q-tronicautomat. Har lite svårt att räkna ut vad det är jag behöver. ePER ger inte så mycket vägledning heller. Uppenbarligen finns det i grunden en cylinder med 20,6 mm (eller mer exakt 20,64 mm) och en med 22,2 mm cylinderdiameter. Det verkar också som om det finns versioner som bara passar på bilar med manuell låda.

  Bilen har chassinr ZAR93200000127935 och är tillverkad 05/2000. Den är alltså tillverkad innan den löpande förändring som gjordes i produktionen vid ett senare chassinummer. Jag gissar att det är den större dimensionen jag behöver med det skulle vara bra att veta innan beställning. Ett alternativ är givetvis att plocka ut den nuvarande ur bilen men tänkte spara hela jobbet tills ersättningsdelen är här.

  Är det någon som kan bringa någon klarhet i vad jag behöver skulle det uppskattas.

  Bo M. Hasselblad

  #29858
  Rickard Bergh
  Deltagare

  förmodar du har kolalt i eper då på ditt chassinr. vad får du fram där ?? 

  fick du upp båda alternativen. finns det en optionskod på artnr du kollat på ? osv..

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #29859
  Bo M. Hasselblad
  Deltagare

  I just det fallet är ePER inte till så stor hjälp eftersom jag inte hittar just cylindern som separat del. Det närmaste jag kommer är art nr 77363425 men det är för en tidigare modellversion.

  Men däremot har cylindern med 22,.2 mm diameter bromsrörsnipplar med 12×1 gänga medan den med 20,6 mm har 10×1. Kollade vilken bromsnippelnyckel som passade och det är 11 mm. Eftersom jag tror att alla nipplar med 12 mm gänga har större nyckelvidd är 11 mm medan det är vanligt för 10 mm gänga drar jag slutsatsen att jag har den mindre diametern. Den har också fyra röranslutningar medan den större har två. Det kollade jag inte när jag tittade på min och det är svårt att se eftersom den sitter väl dold under ABS-enheten och dess fäste. Men jag tror nyckelvidden är ett gott indicium.

  Tänker jag rätt? 

  Bo M. Hasselblad

  #29860
  Rickard Bergh
  Deltagare

  problemet är att det säljs bara komplett vacumklcoka med huvudcylinder från alfa. ingen stans visar den seperato hyvudbromscylinder. men ska kolla lite andra ställe.

  du har gjort manuellt val av bil för söker du via ditt chassnr så får du inte ens upp det artnr du har uppgett. iallfall får jag inte upp det i den senaste versionen av eper via mitt jobb..

  dock säljs det en som är 22.2 mm på meca men måste ha ditt regnr för kolla om det är rätt. del.

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.