Innerbackspegeln lossnade?!

Published by Christos Tzivis on

Forum Teknik Innerbackspegeln lossnade?!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #28337
  Christos Tzivis
  Deltagare

  Innerbackspegeln lossnade under Alfans vinterdvala.Köpte loctite från mekonomen men den funkade inte.Jag kunde inte få bort limresterna från foten,kan det vara pågrund av det som den inte fastnade??? 

  #28338
  Crister Borg
  Deltagare

  Ingen aning… Men hör med Roger Forsberg här på forumet, han är “vår” bilglasmästare!

  elCrillo Kalmar

  #28339
  Christos Tzivis
  Deltagare

  Tack Crister men en dum? fråga hur hittar jag honom här i klubben??Har försökt med sökfunktionen men utan resultat?

  #28340
  Crister Borg
  Deltagare

  Du måste nog vara betalande medlem för att hitta nåt i medlemsregistret… Här är hans biltråd – prova att skicka ett pm genom den!

  http://www.alfaromeo.org/Forum/tabid/141/aft/416/Default.aspx

  elCrillo Kalmar

  #28341
  Rickard Bergh
  Deltagare

  limresterna från foten tar du bort med ett rakblad. foten ska du sen ha lös i handen. hoppas det är sådant där spgel lim där du har en liten nätbit som ska sättas i limmet. 

  torka rent rutan med aceton eller t-röd lika dant på foten.  sedan klipper man till nätet så det passar i anliggningsytan på foten. sätt fast foten på en bred bit maskerings tejp(använder det på jobb). smeta ut limmet i tunt lager. på med nätet o smeta ut lite på det med o sedan snabbt sätter du den på rutan. trycker fast tejpen så den håller foten ordentligt på plats. jag tejpar en bit på andra hållet så det blir som ett kryss.. väntar några timmar även om det ska gå snabbare. vill ju det ska härda ordentligt.. sedan trycker man fast spegeln igen försiktigt.. 

  tänk på att rutan ska vara inomhus varm inte stå ute på parkeringen o göra det. då är det kallt o du får sämre resultat. 

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #28342
  Christos Tzivis
  Deltagare

  Jo jag hade tuben med nätet men nu sitter nätet fast på vindrutan eftersom spegelfoten inte fastnade. Ska försöka ta bort limresterna från foten och vindrutan och följa stegen som du skrev efter jag köpt en ny tub?.

  Tack Rickard!

  #28343
  Christos Tzivis
  Deltagare

   

  Använde ett rakblad och nu är limresterna borta från foten nu återstår det att få bort nätet och limmet från vindrutan?.

  Nätet och limresterna är borta från vindrutan också med hjälp av fruns nail polish remover(aceton)?.Nu får jag köpa en ny tub och så hoppas jag att det funkar denna gång!

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.