Instruktionsböcker verkstadsmanualer reservdelar till Alfa

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Allmänt Instruktionsböcker verkstadsmanualer reservdelar till Alfa

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14545

  Som nybliven Alfaägare måste jag fråga om det finns någon “bank” med digitala instruktioneböcker och/eller annan dokumentation helst på Svenska någonstans på nätet. (T.ex.Citroen har en sida för sådant) Gäller nu då min Alfa 159 Sportwagon -07 JTDM 1.9 8V. Man är ju så nyfiken att försöka lära sig hur denna bil är konstruerad. Känns lite läskigt att plötsligt byta bilfabrikat så här lite plötsligt. (Haft ca 8 Citroen senaste 20 åren)

  Har hört att denna bil är typ byggd av GM. Mycket likheter med senaste SAAB, Opel Insignia kanske någon Fiat? Kan se att t.ex. framvagnen är enormt “grovt tilltagen”. Bilen är ju fantastisk att köra både motormässigt, väghållning och komfortabel. För att inte tala om designen. Lite synd på lastutrymmet bedrövliga kant bak men det bidrar väl till det stabila chassiet antar jag. Hoppas nu att inte blir massa strul med el eller annat.

   

  #14546

  Det finns en sådan bank av information som heter ePer och eLearn och är fiats egna. Lite speciell att använda men till slut brukar det lösa sig. ePer är listan av delar har jag för mig och eLearn verkstadsmanual.

  Det finns internetversioner av dessa att hitta om man söker runt lite. Jag har länken men på en annan dator som jag itne har tillgång till tyvärr. 
  Välkommen i Alfaträsket

  Sedan har du ju obligatoriska OBDkabeln att skaffa samt program som FiatECUscan som nu heter MultiECUscan för att radera dina felkoder när de dyker upp.

  Genmodifierad ’70 Berlina GTAm räser

  #14547
  Rickard Bergh
  Deltagare

   jag kollar och ser om jag har någon bok kvar. det är i cd form. 

   finns det så 150 kr för den plus portot.. 

   Rickard

   Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

   #14548

   Tackar för info! Jag har tillgång till Mekonomens Diagnos men har faktiskt inte fått bilen ännu. Blir nog på tisdag. Ska då så klart koppla upp via OBD och se vad denna klarar av att göra. Risk att det är ganska tunt. “FiatECUscan som nu heter MultiECUscan” låter som ett måste framöver.

    

   #14549
   Rickard Bergh
   Deltagare

    den klarar av det mesta. dock inte o koda nycklarna. då måste du har en original data. 

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #14550

    Inlägg av Rickard Bergh på 2015-01-18 15:55

    den klarar av det mesta. dock inte o koda nycklarna. då måste du har en original data. 

    Hej
    Testade lite med Mekonomen i fredags. Felkoder funkade att läsa och radera men Kom inte åt att läsa några realtidsdata alls?? Skulle vara intressant och kanske nödvändigt framöver att kunna läsa aktuella värden. T.ex. se hur mycket sot som finns i partickelfiltret. Om man kan göra en regenerering med datorns hjälp för att sota ur det. 

    Har faktiskt fått med ett USB minne med Fiat Alfa Lancia ECUscan26.msi. Har nu en ELM 327 WI-FI men verkar inte fungera med PC och Windows 7. Datorn hittade Wi-Fi nätverket från ELM men verkar inte funka. Måste kanske vara ELM327 med USB-kabel?? 

     

    #14551

    Inlägg av Rickard Bergh på 2015-01-18 10:30

    jag kollar och ser om jag har någon bok kvar. det är i cd form. 

    finns det så 150 kr för den plus portot.. 

    Rickard

     

    Köper direkt om möjligt tack.

    #14552

    Fick igång det i dag. Med en ELM 327 USB. Fick göra en inställning för comport 4 (tror jag det var) Nu äntligen kan jag tänka mig ha Alfan ett tag. Windows 7 verkar funka perfekt. Kan läsa alla parametrar verkar det som. Nu måste man försöka lära sig programmet också bara. 

   Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.