Instrumentdisplay + armstöd problem Alfa Q

Published by andreas martinsson on

Forum Teknik Instrumentdisplay + armstöd problem Alfa Q

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #57171

  Hallå,

   

  Jag har upptäckt att displayen mellan varvräknare och hastighetsmätare har fått ett svart streck i mitten rakt igenom hela displayen på min Alfa Q -17. Plus att skinnet på armstödet i mitten har lossnat. Tycker detta är ytterst dåligt för en produkt som är så dyr. Alfa tycker inte att det är goodwill ärende för att jag är andra ägaren och att den inte servades när den stod i garagen under vinterförvaring. Ingen av de här problemen kontrolleras vid en service ändå så det är fyrkantiga byråkratiskäl. De kanske tycker det är bättre att spara de pengarna än att behålla kunder.

  Sen går larmet igång var och varannan dag på uppfarten.

   

  Är det fler som har råkat ut för de här problemen? Vad var lösningen? Byta till BMW?

   

  #57176
  Sune Karlsson
  Deltagare

   Tråkigt att höra och inte vad man förväntar sig på en 4 år gammal bil. Displayen tycker jag nog att FCA skulle kunna ta eller hjälpa till med. Armstödet är svårare då det skulle kunna vara orsakat av ovarsam behandling.

   Går det så går det...

   #57190
   Gabriel Eriksson
   Deltagare

    Larmet skulle kunna bero på ett dåligt batteri. När jag köpte min bil hade den troligen stått med urladdat batteri hos handlaren så att strömmen var slut, jag såg iallafall tecken på att bilen var kablad igång när jag köpte den och inget batteri tycker om att stå oladdat. Jag hade problem med att bilen larmade i tid och otid men efter att jag körde en ordentlig rekondladdning av batteriet så upphörde okynneslarmandet.

    Giulietta Sprint -59 & Alfetta 1.8 -75 & Giulia Veloce 280 -17

    #57337
    Rickard Bergh
    Deltagare

     FCA gör helt rätt här. bilen är utanför garantin, du är andra ägaen, skinnet lossnar ju inte bara hur som, du måste även följa service schemat i tid eller mil, står den under vinterförvaring så är det din skyldighet att se till att den blir servad enligt planen annars faller vissa garantier, tex avgasansvaret som tillverkaren har enligt svensk lag upp till 8000 mil eller 5 år..

     blir nog tyvärr till att själv stå för kostnaderna vid reperation.

     Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.