IOS 13 funkar ej i Stelvio

Published by Mats Steenberg on

Forum Allmänt IOS 13 funkar ej i Stelvio

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #23215
  Mats Steenberg
  Deltagare

   Hej ! Tänkte kolla om fler är drabbade än mig själv .
   Uppdaterade min Iphone till iOS 13 och då fungerar inte synkningen med min tfn såsom kontakter / favoriter etc ??
   Kan ringa men måste då slå tfn nummer vilket är klart mycket bökigare inte ens recent calls finns samlat kvar .

   Har kollat på andra forum och detta verkar gälla Guilia ägare med och där har man diskuterat detta med återförsäljare ( engelska ) som säger att alfa systemet inte hänger med alla uppdateringar som görs på olika tfn modeller !!
   Har inte Apple CarPlay på min och ingen nav heller men tycker att det är otroligt konstigt att systemet inte hänger med uppdateringarna ?
   Det finns ju en Software update i menyn men ska man behöva uppdatera systemet själv eller än värre måste man åka till återförsäljare för detta ?

   Mvh Mats

   #23216
   Rickard Bergh
   Deltagare

    jamen det är ju inte konstigt. alla mobiler uppdateras i programvaran hur ofta som helst. har huawei själv och vet inte hur många operativsystem uppdateringar jag har gjort iår. det är inte meningen bilfabrikanten ska hålla samma tempo som mobiloperatörerna. det kan ta bra lång tid innan det kommer uppdateringar till modeller av bilar som redan är släppta.
    i min peugeot 3008 från 2018 så kan jag uppdatera det själva om det finns en tillgänglig uppdatering. precis som jag gör med navigatorn. så kolla om det finns nått.
    men inget konstigt att det blir så här.

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #23217
    Mats Steenberg
    Deltagare

     Kan nog tycka att det e ganska konstigt då jag haft ganska många bilar dom senaste åren samt att vi kör 2 bilar i familjen å den andra ett tyskt märke bara funkar det utan att man ens tänkt tanken !! Det ska väl ändå inte åligga bilägaren att uppdatera så man kan använda handsfree funktionen tillfredställande i mitt tycke ?

     #23218
     Mats Steenberg
     Deltagare

      Följd fråga om man nu kan , så hur uppdaterar man systemet ? Samt ni andra Stelvio ägare som det fungerar på vilken version har ni i ert system ?

      #23219
      Thomas Sjölin
      Deltagare

       Tycker nog du ska vända dig till Apple med denna fråga. Du skriver att du inte har Apple carplay i bilen, och då Apple inte är helt okända för att göra saker på sitt egna sätt så är det knappast konstigt att de gör ändringar som påverkar system som inte stödjer deras lösningar. Att det funkar i andra bilar kanske beror på att de har Apple carplay?

       Som Richard säger så uppdateras operativen i våra telefoner i tid och otid, det är orimligt kräva att biltillverkarna ska hänga med precis varenda uppdatering. Hade bilen haft Apple carplay eller Android auto så ser situationen annorlunda ut, då är det vissa specifikationer som gäller och uppdateringar ska komma till dem i liknande takt som till lurarna, men då är det utvecklarna av systemen som sköter uppdateringarna även av dem, inte biltillverkarna.

       #23220
       Lars T Andersson
       Deltagare

        Hade samma problem 13.0. Uppgraderade till 13.1 och då funkade allt utom Favoriter. Nu ligger 13.1.2 och väntar på installation. Kanske löser det problemet, kanske inte….
        Lars

        #23221
        Michael Elofsson
        Deltagare

         Jag har numer en fransk kombi istället för Giulia, men inga problem med iOS 13. Allt bara funkar och även frugans kinesiska telefon funkar efter alla uppdateringar. Google/Android och Apple/iOS släpper kontinuerligt information om uppdateringar i sina system och om du är registrerad utvecklare, vilket ju rimligen någon på infotainment avdelningen borde vara, så får du infon långt innan skarp version av respektive operativsystem når marknaden. Det är alltid ett antal beta versioner innan skarpt läge så nog fan ska Alfa kunna leverera en programvara som fungerar med senaste versionen av iOS eller Android vare sig det är Apple Carplay eller Android auto. Även i dessa behövs ju uppdateringar i det fall en ny version kommer till marknaden.
         Som det verkar så är ju ett helt nytt infotainment system på g i facelift MY20 men det hjälper ju åandrasidan inte de som har en 2016-2019 Giulia eller Stelvio.

         #23222

         Jag upptäckte nyss att även jag har störningar på min 17 Giulia & Samsung S9.
         Telefonboken visas inte alla gånger, SMS och Recent call fungerar.

         Testat ta bort telefonen och ansluta igen flera ggr, Testat ta bort personal settings men inget resultat.
         Läste nåt på Alfaowner om att ta bort Alfa connect i telefonen och börja om, men inte hunnit prova.
         Det känns som att “Stored” ligger kvar i bilen trots att man rensar personal settings?
         Står att den processen ska ta flera minuter, men går på ett kick…

         Någon annan som suttit och knappat och lyckats?

         Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

         #23223
         Lars T Andersson
         Deltagare

          Har iOS 13.2.2 numera och telefonboken fungerar men fortfarande inte Favoriter. Tänker inte lägga mer energi på det problemet.
          Jag hade en Jeep Compass som lånebil för någon vecka sen och den var helt anpassad till iPhone. Tog t.o.m. över navigeringen från iPhone och visade i bilens display. Klockrent.
          Kommer säkert på Alfa också.
          Lars

         Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
         • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.