“Koppla ur” kupesensor larm 156:a

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik “Koppla ur” kupesensor larm 156:a

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #27920

  Larmet går igång när kupevärmaren startar. Vart sitter sensorn i kupén? Kan man koppla ur den eller ska man tejpa silvertejp över den. Vet att man kan med fjärren temporärt kan koppla ur men jag vill ha det permanent. Nån som gjort detta?

  #27921

  Glömde, årsmodell 2005.

  #27922
  Gert Bergh
  Deltagare

  Får du nog kolla på en aukt. verkstad.   Men har du så bråttom att du inte hinner hålla knappen inne ett par sekunder längre? så att du avaktiverar vid de tillfällen som det behövs.

  Enligt tidigare tips från mig har jag fått bekräftat att det funkar på 156an oxå med att hålla knappen intryckt tills man får några pip som bekräftelse på att sensorn är avaktiverad, Ganska enkelt med andra ord.

  // Gert

   

  #27923

  Tack för svar Gert, men jag skrev i mitt inlägg att jag vill ha en mer permanent lösning. Funktionen med fjärren vet jag om. De “enstaka gångerna” är alla låsningar från november t.o.m. april. Om jag vet var sensorn sitter så kan man pröva att täcka den på något sätt, var min tanke.

  #27924
  Rickard Bergh
  Deltagare

  sensorn sitter i innebelysningen i taket. ska finnas nått litet galler liknande i det. då kan du koppla ur kablen. så fungerar det inte alls. 

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #27925

  Jag har plockat ned innebelysningen som sitter vid backspegeln och där finns ingenting vad jag kan se. Larmet fungerar lika “bra” med belysningen borttagen. Det verkar som om man rör handen ovanför instrumentbrädan så triggas larmet. Kan sensorn vara den lilla plastkåpa som sitter mitt på ventilationsenheten mitt på instrumentbrädan?

  Jag provade även att stänga av larmet genom att hålla inne stängningsknappen på nyckeln tills det pep. Skillnaden blir att larmet går igång men utan att tutan låter, endast varningsblinkersen blinkar.

  Verkar som att man får låsa med nyckel (larmet kopplas då ej p&aring i.s.f tryckknappen  hemma på gården för att ha en varm och låst bil under vintermånaderna.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.