Lacksläpp kofångare 159

Published by Fredrik Brorsson on

Forum Allmänt Lacksläpp kofångare 159

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14208
  Fredrik Brorsson
  Deltagare

   För cirka ett år sedan fanns det en tråd som behandlade lacksläpp på kofångare på 159. Letade efter den och såg att den verkat falla för åldersstrecket. I alla fall kan jag ta en kort sammanfattning på mitt ärende.

   Köpte en 159 begagnad hösten 2013 med en del lacksläpp på kofångare fram och lite på bak. Var hos Auto Lounge i Kungsbacka för besiktning om det skulle kunna gå på garanti men det gick inte på grund av att det hade tillkommit på grund av yttre påverkan. Tidigare denna höst var jag tillbaka i ett annat garantiärende, dels tempgivare till turbon och dels bärarm och hjullager, där det först blev avslag för de sistnämnda grejerna men efter kontakt med AR i Stockholm löste sig allt till belåtenhet. Frågade då även AR om jag kunde få en ny bedömning av annan auktoriserad verkstad på lacksläppet då AL hade tabbat sig angående bärarm och hjulager. Visst inga problem och sagt och gjort åkte jag till Västra Varla Bil i Kungsbacka som jag anlitat sedan tidigare för service både av Alfa och andra bilar. Fick idag besked att lackgarantin går in och täcker släppet på båda kofångarna.

   Tråkigt när det verkar bero på vilken verkstad man kontaktar hur utslaget blir på garantiärenden.

   #14209
   Rickard Bergh
   Deltagare

    ja det är tråkigt. 

    då kan man ju undra om dom har skickat in bilder till generalagenten och frågat om ett förhandsgodkännande på detta.  det är nämligen dom som tar besluten eller rättare sagt i italien om inte dom kan bedöma det i stockholm. man ska bifoga bilder. kostnaden på ett speciellt formulär för att få en kod vid inrapportering i systemet.

    gött att det löste sig.. 

     

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

   Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.