Lampbyte 159

Published by Axel Lindgren on

Forum Teknik Lampbyte 159

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34758
  Axel Lindgren
  Deltagare

   Jag har idag med hjälp av en kompis försökt byta lampan till halvljuset. Under processen som tyvärr inte lyckades så kom den lilla fjädern bort som ska hålla lampan på plats. Det började med att den lossnade när vi tog bort lampan och när vi försökte sätta dit den igen så tappade vi den. Är det någon här som har gjort samma misstag? Lampan är av typen H7.

    

   Axel Lindgren

   #34759

   Jag har Brände mig tappade ner den nånstans. Hittade inga nya så krökte till en fjäderståltråd.

   #34760
   Dan-Erik Hansson
   Deltagare

    Also been there, done that and got the t-shirt.

    Fiskade efter den med en magnet och hittade en torx-hylsa som verkstan tappat. Blev ganska förvånad men inget fjädernapp dock. Orkade inte demontera motorplasten.

    Demonterade istället fjädern på andra sidan och använde som modell för att böja till en ny av pianotråd inhandlad på Wentzels hobby i Gallerian. Inte vackert men fungerande. 

    #34761
    Peter Braun
    Deltagare

     Märkligt att tillverkarna inte tänker på detta. Oftast så behöver man ju byta med då man har som mest brottom eller att det är mörkt. Som tur är i detta fall så har jag rätt så små händer så jag bytte på 159:an utan större problem. Däremot så är 147:an jag har nu ännu värre att byta på. Tappade också fjädern på den senast. Som tur var så hittade jag den. 

    Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.