Landvetter Bil slutar med Alfa…

Published by Hannes Larsson on

Forum Allmänt Landvetter Bil slutar med Alfa…

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18425
  Hannes Larsson
  Deltagare

   Hej

   För info – var uppe hos Landvetter Bil i veckan med Fiaten och tjötade lite med Håkan – han berättade att de inte kommer ha kvar Alfa… Tydligen kräver FCA Group stora investeringar i ÅF-nätet i samband med Giulia lanseringen samt att de fokuserar i större utrsäckning på större handlare i storstadsregionerna.

   Tråkigt för Landvetter Bil och för oss som köper våra Alfor där.

   /Hannes

    

   #18426
   Gustav Holmdahl
   Deltagare

    Tråkigt, men jag kan förstå generalagenten. Landvetter bil är bra, men ligger ju heltokigt ute i skogen om man ska prångla ut Giulia till den stora massan.  Synd att tappa en bra verkstad också.

    Giulia 20 Super

    #18427
    Claes Olsson
    Deltagare

     Verkligen dåligt av Alfa  Landvetter är det enda företag jag har förtroende för som säljer  Alfa i GBG -regionen

     #18428
     Michael Wolde
     Deltagare

      Nej, nej, nej!!! Håller med ovanstående talare – Landvetter bil är de enda jag har förtroende för i Göteborgstrakten. Jag gillar verkligen det udda stället Landvetter bil, mitt i skogen, familjärt och med femtiotalskänsla i affärerna.. Ett handslag är ett handslag osv.. 

       

      #18429
      Rickard Bergh
      Deltagare

       finns en tråd om detta redan. 
       dock så har jag fått höra från ett par olika håll om att dom som slutar vara auktoriserade kommer med beskyllningar att FCA kräver så stora investeringar att dom väljer sluta. 
       Detta stämmer inte om du är en verkstad som är fräsch och uppdaterad lika så om du säljer alfa och har en bilhall som uppfyller kraven. dock så väljer många ändå att sluta pga lite lönsamhet då många kör till andra ställe för service.  det är ju ettermarknaden vi lever av. 

        

       http://www.alfaromeo.org/Forum/tabid/141/aft/2904/Default.aspx

        

       Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

       #18430
       Hannes Larsson
       Deltagare

        Nu tror jag iofs att de fortsätter med service – om jag förstod rätt är det bara QV servicen (på Giulia) som de inte har auktorisation för.

         

         

        #18431
        Stefan Werner
        Deltagare

         Ja,de kommer att ha kvar alfaservice förutom på QV:n.

         Jag tycker också att det är riktigt trist.Det är en mycket bra handlare att ha att göra med.Har köpt bil hos dem sedan 80-talet.

         Nu har vi kvar Hedins och Auto Lounge här i GBGstrakten.

         Hedins har jag svårt att tänka mig att köpa Alfa hos.De kontakter jag har haft med dem har inte gett de där riktigt positiva känslorna.

         Auto Lounge känner jag inte alls.

         Vi får hoppas att Landvetter kommer tillbaka.Sådant har ju hänt förr. 

         Stefan

         #18432
         Sven Lennartsson
         Deltagare

          Läs den andra tråden här på forumet i detta ärende så förstår du varför de mindre inte kommer att komma tillbaka…………

          Sven L

          #18433
          Eric Andersson
          Deltagare

           Det var trist, lovade för någon vecka sedan att aldrig sätta min fot på Hedin Bil mer och tänkte att jag i fortsättning kommer att bli kund hos Auto Lounge eller Landvetter Bil.

           Är det några här som är kunder hos Auto Lounge, hur är bemötandet och servicen hos dom?

           #18434
           Fredrik Brorsson
           Deltagare

            Har haft lite med Auto Lounge att göra angående garantiåtgärder då min ordinarie verkstad, Västra Varla Bil i Kba var fullbokade, och de lyckades inte övertyga mig till att fortsätta vara kund där. VV Bil har relativt nära samarbete med Landvetter.

            Som parantes kan nämnas att min syster köpt begagnad bil där, Auto Lounge, och de hade en väldigt “grabbig” attityd när hon var inne och påtalade problem med bilen.

            De kanske har bättrat sig, vad vet jag…..

            #18435
            Alice Havlickova
            Deltagare

             Tråkigt att höra……….men jag är ändå tacksam om de fortsätter med service av Alfa Romeo. För mig spelar det ingen roll om verkstaden ligger avsides och i skogen. För mig är trevligt bemötande och en bra utförd service viktigare. Med facit i hand så har mindre verkstäder utfört bättre jobb än de större firmorna.

              

              

             #18436
             Magnus Berg
             Deltagare

              Väcker liv i den här tråden. 

              Någon som vet om Landvetter Bil har fått tillbaka sin auktorisation? Giulia blocket

              Vore kul om så är fallet.

              #18437
              Nusret Ljevo
              Deltagare

               Det är inte många som vet var Landvetter bil ligger,eftersom det ligger så lång borta från allt typ i regnskogen.

               #18438
               Michael Elofsson
               Deltagare

                Alltid tråkigt när fristående handlare slutar sälja märken som de brinner för. Att generalagenter och varumärken “kräver” vissa saker för att få sälja varumärket är ju inget unikt och finns i många branscher. Omega har det, Michael Kors, YSL och inte minst Apple. Att Alfa gör det för att värna varumärkesvärdet är ju självklart och egentligen konstigt att man inte gjort tidigare. 

                Sen är det ju självklart så att trevliga säljare, bra eftermarknad med trevliga servicetekniker/mottagere, rimliga väntetider, bra garantihanteringar m m som spelar stor roll om märket lyckas eller inte.  Varför har Toyota lyckats? Jo p g a detta. För att återetablera sig på marknaden måste man leverera en bra produkt såklart, men även en eftermarknadservice som krossar motståndet!

                Så för mig spelar det inte någon roll vad det står på dörren där jag köper bilen, det viktigaste är relationen med säljaren. Om jag får förtroende för säljaren och säljaren kan presentera en så bra offert (rabatter, inbytespris o s v) som möjligt så köper jag självklart av den personen, oavsett om det står Auto Lounge eller Landvetter, eller Hedin på dörren. En dålig säljare, eller eftermarknadshantering kan ju svärta ned ett varumärke också, vilket ju förra Hedin i Linköping (där de även säljer MB) hade ju inga bra säljare, de var inte ens trevliga, sket fullständigt i märket och hade mycket okunniga servicetekniker. Att de dessutom inte kunde leverera ett pris på en första service var ju bara pinsamt. 

                Nu har jag beställt min andra bil av Auto Lounge i Kungsbacka då det är dem jag fått förtroende för. Jag fick även bra kontakt med Christer på Bilvaruhuset som blev uppköpta av Hedin bil och flyttade Alfa, Fiat dit i Linköping där jag bor. Min vän köpte en ny Opel Astra av dem i höstas och då var jag med honom och provkörde, pratade med dem o s v och fick bra intryck av dem. 

                Anledningen till att jag valde Auto Lounge då de levererade en mer korrekt offert och snabbare i tid. De kunde ge bättre svar, antagligen eftersom de jobbat med Alfa bra mycket längre än vad Bilvaruhuset i Linköping gjort. Men, om personalen får vara kvar på Bilvaruhuset och bli lite varma i kläderna så kan jag tänka mig att handla bil av dem, förutsatt att även verkstaden snäppar upp. Tyvärr är ju inte Bengan och MGRA auktoriserade längre…

                 

                #18439
                Claes Olsson
                Deltagare

                 Hej Landvetter bil kommer sälja Alfa igen.. Hade en bensinare inne och skulle få några dieslar snart.

                Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 20 totalt)
                • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.