Lealös koppling efter vinterförvaring

Published by Ulf Thorné on

Forum Teknik Lealös koppling efter vinterförvaring

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #33425
    Ulf Thorné
    Deltagare

    Hej,

    Har en Spider serie 3, 1983, som vinterförvarats i kallgarage. Med CTEK-underhållsladdare inkopplad.

    Bilen startade exemplariskt efter vintersömnen, men kopplingspedalen är helt lealös och går i botten utan motstånd. 

    Tacksam för teorier om orsak.

    Mvh

    Ulf

    #33426

    Läckande slavcylinder gissningsvis…. Kan läcka på andra ställen med men troligast är nog slaven.

    Alfa Romeo 156 GTA & Alfa Romeo 75 TS

    #33427

    Det har inte droppat vätska någonstans? Är det slaven som Niklas tipsar om har du ett yttre läckage, eller om du fått hål i nån slang.

    Är det huvudcylindern blir det ett “inre” läckage då vätskan smiter förbi packningen utan att bygga tryck. Svårt att se…

    Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

    #33428
    Ulf Thorné
    Deltagare

    Hej Christer,

    Tack för ditt svar. Kan inte se något läckage, men har inte kikat ordentligt med bra ljus. Om det är yttre läckage kopplat till slavcylindern/slangar alternativt huvudcylindern –   är det här något man kan fixa utan att hissa upp bilen?

    Med vänlig hälsning

    Ulf

    #33429
    Kenneth Larsson
    Deltagare

    För att komma åt slavcylindern behövs att man lyfter bilen ganska rejält – eller har en lyft. Men läcker det där nera så får du en pöl på golvet!

    Mastercylindern ser du ju just bredvid servot!

     

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.