Luktar Klöverbladet illa?

Published by Robert Hultman on

Forum Allmänt Luktar Klöverbladet illa?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22482
  Robert Hultman
  Deltagare

   En av Klöverbladets läsare har hört av sig, vid två tillfällen, och beklagat sig över att Klöverbladet luktar starkt och illa. Han tvingas lägga ifrån sig tidningen på vädring några dagar innan lukten försvunnit så att han kan läsa den.

   Förra gånger han hörde av sig luktade jag och andra i styrelsen på våra Klöverblad och på delar av överupplagan utan att känna någon odör. Visst kan också jag känna en oangenäm lukt, men bara om jag lägger näsan direkt mot pappret inne vid ryggen/vecket.

   Man frågar sig då om det kan vara så att delar av upplagan luktar illa medan andra delar av den inte gör det. Därför frågar jag: Hur luktar ditt Klöverblad? Starkt och illa?

   Jag ser fram emot ditt svar här i tråden.

   Stockholm

   #22483
   Rickard Bergh
   Deltagare

    förmodar det är doften efter tryckningen som personen reagerar på. det kunde jag med känna när jag fick klöverbladen men inget som stör. då dom är inplastade så hålls doften kvar och upplevs så klart som en obehaglig odör, det är olika från person till person och vissa reagerar mera på skarpa dofter än andra gör.
    enda sättet att få bort det är skicka dom oplastade men då kan ju alla andra läsa den med innan den kommer i lådan vilket säkerligen har hänt med. frågan är hur blir det om den skickas i ett brev.. papper andas och troligt så är mesta doften borta.

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #22484
    Thomas Sjölin
    Deltagare

     Trycksaker luktar, det är ofrånkomligt. Gammaldags trycksvärta luktar extremt mycket, mer moderna färger inte alls lika mycket men ju tidigare efter tryck man håller i, t.ex. en tidning, så är lukten mycket starkare. Kommer den direkt från tryckeriet så kan det lukta ganska mycket.

     Sedan är det så att somliga är mer känsliga än andra för vissa typer av ämnen så två personer kan uppleva lukten från samma tidning helt olika. Det är svårt göra något åt det. Att skicka i ett kuvert kanske gör att lite mer av lukten hinner försvinna innan den når medlemmarna men i övrigt är det nog bara låta den ligga och vädras ett tag.

     Själv känner jag väl att det luktar nytryckt när jag tar av plasten men tycker det försvinner ganska snabbt men det är inte särskilt starkt alls. Personligen är det något jag tycker om att känna, en kvarlämning av att ha jobbat i branschen antar jag.

     #22485
     Lars Narvselius
     Deltagare

      Som redan sagts – tipset är väl att låta tidningen ligga uppslagen en stund efter att den packats ut ur omslaget.

      GTV6 GP - 87 / Giulietta Veloce - 16

      #22486

      Kan nog vara svårt då det kliar i fingrarna att läsa senaste “bladet” så snabbt som möjligt…
      Jag har då inte tänkt på doften, men kapslas den in rätt snabbt efter tryckningen så stannar doften kvar.

      Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

      #22487
      Robert Hagblom
      Deltagare

       Tänkte faktiskt att fy vad det luktade illa när jag öppnade Klöverbladet. Luktade mera skit än trycksvärta. Försvann dock fort.

       Robert Hagblom

      Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.