Men vilken färgkod är det egentligen

Published by Tor Wereen on

Forum Projekt Men vilken färgkod är det egentligen

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #56949
  Tor Wereen
  Deltagare

  Hallå,

  Efter att ha svetsat hop tröskeln bak på min Bertone Coupe så tänkte jag lacka den, och tittade i motorutrymmet. Finns 2 st olika färgkoder, och jag hittar inte någon av dem. Bilen är en 1300 GTj av 1973 års modell som jag anser vara röd 🙂

  Bild bifogas

  Jättetacksam för svar.

  Tor, som snart är färdig inför våren 🙂

  #57002
  Martin Atterhall
  Deltagare

  Hej, dekalen i motorutrymmet visar bilens typkod. Färgkoden är motsvarande (fast mindre) och sitter på insidan av bakluckan.

  Rött är svårt, dels för att den generellt är känslig för åldring och dels för att så många Alfor är omlackade till rött från nån annan färg. Då kan det ofta ha blivit lite vad som helst, bara det ser rött ut. Bäst kanske att ta med en plåtbit (tanklocksluckan?) till en riktig billackerare eller färgaffär där de kan läsa av och blanda till en nyans som matchar verkligheten.

  Googlade lite och 1972 såg åtminstone den brittiska färgkartan ut som nedan, man kan väl anta att det inte gjordes en special för Sverige (om den nu är svensksåld) och att det var ungefär samma 1973. Då är det sannolikt den klassiska ”Rosso Alfa” med kod 501, om den nu var röd från början.

  • Det här svaret redigerades för 2 dagar, 22 timmar sedan av Martin Atterhall.
  #57019
  Tor Wereen
  Deltagare

  Aha,

  Tack Martin! Då får jag hissa ner bilen och kolla där. Just nu så hänger den på pass 180 cm efter att ha fått sin ömma tröskellåda omsedd. Rostskyddsfärgen är där nu, men inte den vackra röda färgen.

  Letar när jag kommer ut i garaget, idag är det mest annat arbete….

  Tor

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.