Miltalsmätaren med tripp har slocknat

Published by Anders Ardemalm on

Forum Teknik Miltalsmätaren med tripp har slocknat

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #28842
    Anders Ardemalm
    Deltagare

    Köpte en Alfa Romeo Spider 2,0 från 2001 i helgen. Har kört 100 mil till Skåne och tycker bilen är fantastisk. Ligger fint på vägen. igår när jag startade hade miltalsmätaren med tripp slocknat. Är detta ett vanligt problem. Finns det någon som har erfarenhet av detta? 

    #28843
    Lars Söderman
    Deltagare

    Funkar resten av instrumentet? Hastighetsmätare, varvräknare, lampor osv. ?

    #28844
    Anders Ardemalm
    Deltagare

    Hej

    Ja allt fungerar för övrigt. Det är bara det lilla instrumentet som visar mätarställning som slutat fungera.

    #28845
    Lars Söderman
    Deltagare

    Inlägg av Anders Ardemalm på 2015-05-27 11:13

    Hej

    Ja allt fungerar för övrigt. Det är bara det lilla instrumentet som visar mätarställning som slutat fungera.

    Prova att lossa instrumentet (två skruvar framifrån) och koppla ur och i kontakterna ett par gånger och se om det gör någon skillnad.

    #28846
    Anders Ardemalm
    Deltagare

    Det är två avlånga kopplingsboxar med en knapp på mitteln. Är det till att trycka på knappen och försöka att dela boxen. Dra den rakt ut. Sitter väldigt hårt ihop. Kan man använda något verktyg?

    #28847
    Gudmund Ericson
    Deltagare

    Hej, jag har råkat ut för samma sak på min Spider-90. JIGE i Borlänge har felsökt och konstaterat att vägmätarens elmotor har ett brott på lindningen. Enda chansen för mig är att leta en ny motor. Bilen är en hybrid mellan det gamla mekaniska och det nya elektroniska systemen.

    Gudmund

    gudmund

    #28848
    Lars Söderman
    Deltagare

    Inlägg av Gudmund Ericson på 2015-05-28 15:51

    Hej, jag har råkat ut för samma sak på min Spider-90. JIGE i Borlänge har felsökt och konstaterat att vägmätarens elmotor har ett brott på lindningen. Enda chansen för mig är att leta en ny motor. Bilen är en hybrid mellan det gamla mekaniska och det nya elektroniska systemen.

    Gudmund

    Spider 2001 har digital km/tripmätare

    #28849
    Martin Sipek
    Deltagare

    min pajade under Mille Miglia 2013, och då hade en liten tunn kabel känslig för böjar gått av som matar ström till det mekaniska verket. Lödde ihop det och nu funkar det igen.

    #28850
    Anders Ardemalm
    Deltagare

    Jag köpte bilen för en dryg vecka sedan och då fungerade allt. Öppnaren på instrumentpanelen för tanklocket och miltalsmätaren lade plötsligt av efter några dagar. Tidigare ägare har vad jag förstår haft en hel del problem med det elektriska och man kan se att behovet att komma åt säkringarna har varit frekvent. Troligen pga kortslutning i antennmotorn.

    För att se om avbrottet orsakas av glappkontakt tog jag ut och satte i säkringarna idag och plötsligt fungerade Tanklocksöppnaren. Jag får gå vidare o kolla om inte miltalsmätaren har motsvarande fel. Kanske en tråd behöver lödas här också. Det är en digital visare och jag tänkte att kanske den har något som behöver laddas innan den startar. Vi får se?

    Tack för hjälpen.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.