Missljud!!

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik Missljud!!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29508

  Har en Alfa 156:a -05 med JTS motor, Har varit i min ägo i cirka 3 månader. Under hela tiden har det funnits ett “molande” eller “vinande” ljud från kamremmen. Förra ägaren har visat kvitto på att remmen (2 st) byttes i utsatt tid, ljudet har inte ökat men jag börjar ändå ana oråd, Drar mig till minnes att det är mer än själva remmen som skall bytas, spännarhjul med mera borde också ingå.

  Bilen går fantastiskt bra, varvvillig och pigg, har nu rullat 15600 mil, förra kamremsbytet gjordes vid 15200 mil.

  Är det någon som vet en bra Alfa verkstad i Skåne eller södra Halland som kan jag kan rådfråga och även kan eventuellt byta eller åtgärda, om det nu ens är ett fel som ska åtgärdas.

  Inte lätt att beskriva ljud, men ungefär som när en bromssköld ligger svagt emot en bromsskiva! 

  #29509
  Rickard Bergh
  Deltagare

  det kan vara löprulle till din multirem som viner med. servo pump. generator, ac kan det vara. har du kvittot  sen bytet där ska vara 

  kamrrem, spännare, löprulle, balansaxelrem samt spännare till den. är vattenpumpen bytad ? den drivs av kamremen. kolla kvittot vad som finns med. 
  sedan har du ett annat dilemma.. står förra ägaren skriven på kvittot har garantin på detta upphört då det inte följer bilen utan är personlig.. trist men sant.. 
  detta vet även dom på konsumentrådgivaren om man ringer och frågar dom om något skulle hända. 

  vart bor du ? jag jobbar på en auktoriserad alfa verkstad i lund. hedinbil… dit får du gärna vända dig. har jobbat med alfa romeo i massssssaaaa år.. haft egen verkstad med inriktning på alfa så har bra koll på dessa motorer o diverse problem med dom. man får dock lyssna på din bil och höra hur den låter innan man kan säga nått. 

  mvh

  Rickard Bergh

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #29510

  jag bor i Ljungbyhed så det är nära till Lund: Enligt kvitto så är kamrem och vattenpump bytt, servon verkar funka klockrent och den laddar som den ska, så gissningsvis en löprulle, däremot så är jag osäker på hur avancerat det är att byta den?

  #29511

  Nytt spännhjul och nu multirem, skönt med detta forum som ger uppslag!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.