Nu drar banmötessässongen igång!

Published by Sune Karlsson on

Forum Bankörning Nu drar banmötessässongen igång!

 • Detta ämne har 1 deltagare och 0 svar.
Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #43395
  Sune Karlsson
  Deltagare

   Snart är det dags för årets första banmöte – den 13 maj på Gelleråsen! Anmälan har varit öppen ett tag och några har redan hunnit anmäla sig. Som vanligt får man 250 kronor i rabatt som klubbmedlem om man kör en Alfa och anmäler sig 14 dagar i förväg.

   Det är dags att skaka av sig vinterdammet och fixa dom där grejerna på bilen som man hade hela vintern på sig att ordna. Själv har jag ställt på “räsern” idag och njutit av Busson. Byta bromsvätska och olja – sedan är den nog fit for fight – om kamremmen håller ett år till…

   Säsongen fortsätter med fredagsmys den 7 juli och den sedvanliga dubbelhelgen 19-20 augusti, båda på Kinnekulle. Den 23 september har vi chansen att gästa våra norska vänner på Rudskogen och säsongen avslutas med att vi återvänder till Knutstorp den 14 oktober (hösten är varm i södern, säger dom).

   Ljudnivån på våra bilar och miljöreglerna som banorna lever under är en ständigt aktuell fråga. Inte minst med tanke på att vi i år kör på Knutstorp där “problemen” brukar vara större än på andra banor. För de allra flesta är det här inget problem, men har man till exempel en 4C med sportavgas eller har ett väldigt “sportigt” eftermonterat avgassystem ligger man i farozonen.

   • Ljudnivån får inte överstiga 95dB vid passage (fullgasacceleration) av mätutrustningen.
   • Är ljudnivån högre får man en varning och chans att åtgärda problemet (modifiera avgassystemet, växla tidigare etc).
   • Är ljudnivån efter detta fortfarande för hög är det färdigkört för dagen.

   Men, för de allra flesta är detta inte ett problem.

   Går det så går det...

  Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.