Nya stolar ger felkoder

Published by Eric Öbo on

Forum Teknik Nya stolar ger felkoder

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35950
  Eric Öbo
  Deltagare

   Hej.

   För ett tag sedan bytte jag framsäten i min bil, en 159SW -10. Jag gick från säten utan eljustering till säten med eljustering. Nu får jag felkoder (mätarställningen blinkar eftersom centralenheten inte känner igen givarna i framstolarna). Har varit inne på Auto Lounge i Kungsbacka för en proxy alignment men det hjälper inte – enligt teknikern är inte sätena kompatibla med bilen (!). Mycket märkligt – tycker att det borde gå att tala om för bilens centralenhet att det sitter nya framstolar i.

   Min fråga är om det går att komma runt detta på något sätt. Bilen påverkas ju inte men det är irriterande med en mätarställning som blinkar.

   //Eric

   #35951
   Rickard Bergh
   Deltagare

    det är helt rätt. din bil är inte konfigurerad för elsäten. kunde du koppla in dom , var kablaget framdraget.
    det som blir ditt problem är programvaran i bodycomputern . den har inte optimeringen för elstolar. därför kan man inte göra en sådan proxy.
    du kan inte få en ny mjukvara från alfa heller då dom bara leverar det som bilen är konfigurerad med från fabriken. så du får leva med
    blinkande km räknare.

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #35952
    Eric Öbo
    Deltagare

     Tack för svaret. Det var ju lite dumt men bara att acceptera. Får leta efter säten utan el på sikt eller sätta en bit tejp över mätarställningen..

    Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.