Nybliven Giulietta-ägare med några frågor

Published by Rikard Hedlund on

Forum Allmänt Nybliven Giulietta-ägare med några frågor

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22410
  Rikard Hedlund
  Deltagare

   Hej! Jag har nyligen skaffat mig min andra Alfa. Passade på när Hedin sålde ut sina demobilar. Det blev en Giulietta 1.4tb 120hk 2016 årsmodell, och jag är jättenöjd hittills. Men det är mitt första nybilsköp, så därför undrar jag:

   1. Längst bak i serviceboken finns det plats för ett garantibevis, men jag fick inget, och inget är ifyllt där (t.ex chassi och reg nr osv). Det är bara stämplat leveransservice på en blank sida. Är detta korrekt?

   2. Jag har aldrig ägt en bil med turbo innan, så därför undrar jag lite om detta beteende är normalt: att jag får inte fullt turbotryck på växel 1,2 och 3. Men på 4ans växel går den upp på fullt. På de första växlarna går mätaren bara upp 1/3 och man märker en ganska klar skillnad i acceleration när man väl får i fyran. Känns som nåt mjukvarurelaterat, att det är låst vid 1/3 på de första växlarna. Är detta normalt?

   3. Sist men inte minst. Jag är inte så jätteförtjust i växelspaksknoppen så jag köpte en ny från alfisti.net. Men jag vågar inte riktigt ge mig på att försöka få bort den gamla. Jag har läst att många har råkat ut för att den ramlar isär och att den övre delen bara är ett plastlock. Men jag tycker det kändes väldigt solitt ändå så har inte vågat bryta för mycket. Har läst lite olika kommentarer som t.ex att dom började limma dit den övre delen. Några knep för att få bort den utan att göra för mycket skada?

   #22411
   Rickard Bergh
   Deltagare

    du ska åka tillbaka till säljaren, dom ska skriva ut ditt garantibevis. det gör dom i sina system linkentry där dom administrerar bilen du har köpt där ska dom även skriva in dina uppgifter om det är en sprillans ny bil.
    knoppens ovandel är ditsatt med inbyggda klipps. kommer inte håg om man får av den delen utan att klippsen går sönder.
    oavsett så har du en ny som du vill ha på. det sitter en mutter där under som håller fast knoppen.

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #22412
    Rikard Hedlund
    Deltagare

     Ok tack, då ska jag se till att få ett garantibevis! Jag antar att det lär behövas om bilen behöver lämnas in på verkstad hos en annan återförsäljare än den jag köpte bilen hos.

     #22413
     Rickard Bergh
     Deltagare

      nää det behöver du inte göra visa det. finns i systemet. men det är ju en demobil och har säljaren ändå gett dig 3 års garanti tex så måste du ha detta. det är ett bevis på garantin på bilen och ska följa med.

      Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

     Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
     • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.