Nyckar med fjärrkontroll som passar – Alfa GTV m.fl., hur man fixar upplåsningskoden

Published by Patrik Öhrström on

Forum Teknik Nyckar med fjärrkontroll som passar – Alfa GTV m.fl., hur man fixar upplåsningskoden

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26430

  Så här kan det se ut om man jämför en Alfa GTV-nyckel med motsvarande från Fiat.

  Tydligen har Fiat bytt från PIC-processor till Atmel, återstår att testa om den kan prata med receivern (edit: ja det kan dom), enligt utsago på AlfaOwner är så fallet.Fiat-nyckel med PIC-processorn ser/är identisk med Alfa-nyckeln så den borde gå att koda in utan problem.

   

  #26431

  Ledtråden till Fiat-nycklarna kommer från denna tråd:

  http://www.alfaowner.com/Forum/alfa…ost9363609

  #26432

  En receiver för labbande, köpt från England.

   

  #26433

  #26434

  Men du behöver fortfarande orginalkoden, eller ?

  Scuderia 116

  #26435

  Jo, men den läser man antingen ut ur den receiver som sitter i bilen, eller så kodar man in sin (enda) fjärrkontrollsnyckel i hjälpreceivern och räknar ut koden den vägen.

  Det är enkelt, jag har själv fått fram koden idag.

  Först och främst, ladda hem programmet som länkas till i denna post på AlfaOwner: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-145-and-146/118843-key-code-4.html#post3261003 eller gå direkt på länken http://myweb.tiscali.co.uk/datarecall/rem.rar

  Sen, tricket är att dumpa ut minnet ur minneskretsen 93LC46B och det är en baggis, köp passande prom-läsare/programmerare och IC-kretsklämma från C.U.S (http://www.c-u-s.co.uk/) på t ex Ebay: http://www.ebay.com/itm/AUDI-IMMO-OFF-LOGIN-CODE-READER-ISP-NON-SOLDER-METHOD-EDC15-ECU-24C04-EEPROM-/121222527944?pt=LH_DefaultDomain_3&var=&hash=item1c396cfbc8 eller från deras hemsida.

  Jag köpte den som heter GQ-4X med klämma SOIC8

  När väl minnet är dumpat (från receivern), kolla på minnesplats 04H till 07H och mata in de hexadecimala värdena i kodberäkningsprogrammet (instruktionerna finns i filen rem.rar) så beräknas koden automatiskt. Voíla, koden är tillgänglig och receivern kan låsas upp och ta emot nya nycklar enligt normal Alfa-procedur.

  Med hjälpreceivertekniken måste man först plocka fram hjälpreceiverns låskod enligt ovanstående första steg, sen koda in sin riktiga nyckel.Sen får man leta efter nyckelns id i minnesdumpen beroende på hur många nycklar som är inkodade sen tidigare. I min hjälpreceiver är det två nycklar sen tidigare så jag hittade min riktiga GTV-nyckel efter de två som fanns där innan, det framgår av instruktionerna som följer med beräkningsprogrammet.

  Jag anslöt hjälpreceivern m h a kontaktdonet jag fått med, 12-volten till den röda kabeln och 0-volten till den svarta. Sen var det bara att köra enligt instruktionen: http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-gtv-and-916-spider/189526-how-to-program-keyless-entry-with-and-without-code.html

  Med hjälp av upplåsningskoden kodade jag in min riktiga nyckel och räknade ut upplåsningskoden den vägen. Nu återstår bara att låsa upp receivern och koda in mina nya fjärrnycklar som jag byggt av Fiat-fjärrkontrollsnycklar köpta på Ebay.

  #26436

  Receiver på labb/diskbänken, med Atmel- och PIC-processorer.

  #26437

  Receivern ansluten till labbaggregatet.

  #26438

  Receiver och promläsare.

  #26439

  Budgetnyckel komponerad av produkter från Ebay: nyckel med klonad transponder samt modifierad Fiat-nyckel med fjärrkontroll.

  #26440

  Fiat-fjärren med nyckelämnet urborrat. Återstår att fylla hålet med epoxi (av estetiska skäl )

  #26441

  Fördelen med denna teknik är att saknar man fjärrkontroller är det bara att köpa en Fiat-nyckel på Ebay och koda in och kombinera med en slipad nyckel med transponder.

  Istället för att slanta en halv förmögenhet på en ny originalnyckel och dessutom tvingas köpa ny jungfrulig receiver från Alfa Romeo bara för att man saknar koden.

  #26442

  Minnesdump samt kodberäkningsprogram, min riktiga nyckel börjar på plats C och går till plats F på första raden.

   

  #26443

  Fiat Coupé har tydligen samma larmsystem som GTV, det är säkert fler modeller i Fiat-koncernen som delar den egenheten.

  #26444

  Och, koden jag fick ur originalnyckeln m h a hjälpreceivern var mycket riktigt låskoden, så nu har jag kodat in två Fiat-fjärrkontroller och det fungerar utmärkt.

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 24 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.