Nyckelproblem Alfa 156

Published by Hans-Ulric Josefsson on

Forum Teknik Nyckelproblem Alfa 156

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30139

  Har en Alfa 156 från år 2000 med den svarta nyckeln m två tryckknappar som jag tror funnit under många år. Den har nu inte kommunikation med bilen vilket troligen beror på att batteriet i nyckeln behöver bytas. Jag får inte upp nycketn och vågar inte använda våld som kan ta sönder denna. I ihåligheten där själva metaldelen stoppas in finns det en sorts skruv men den bara snurrar utan att något händer. Eftersom det runda Alfamärket ramlat av på min nyckel har det blivit en ihålighet på ena sidan och där fanns stjärnskruv som gick skruva av men det kändes inte hellre rätt. Hur gör man?

  Hans

  Alfa Romeo och Maserati från 60-, 70-, 90- och 00-talet

  #30140
  Bo M. Hasselblad
  Deltagare

   Hej!

   Nyckeln skall inte tas isär för att byta batteriet. Den skruv du ser i utrymmet för nyckelbladet är ett lås. Den skall vridas 90 grader tills spåret pekar på “Unlock”. Det är locket för batterihållaren och om du petar under plasten i änden där låsskruven sitter viks sedan batterihållaren ut. När du sedan vikt ut den är den lätt att sedan ta bort den helt från nyckelhuset.

   Skickar med några bilder som illustrerat hur det hänger ihop.

   Bo M. Hasselblad

   #30141

   Tack, perfekt illustration. Fick höra från annat håll att man inte fick ha ute batteriet för länge från nyckeln.

   Hans

   Alfa Romeo och Maserati från 60-, 70-, 90- och 00-talet

   #30142
   Rickard Bergh
   Deltagare

    vem har sagt det att man inte fick ha batteriet ute för länge från nyckeln. stämmer inte..  batteriets enda funktion är för fjärröppningen. inget annat. det gör så att när du trycker på knappen är det strömmen från batteriet som ger komponenterna i nyckeln ström och kan skicka radiovågen till bilens mottagare och då får indikation på att öppna eller låsa och då görs det i bilen.. så byt du batteriet så ska det fungerar om det inte är annat fel på den.. 

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #30143
    Bo M. Hasselblad
    Deltagare

     Som Rickard skriver så är det ingen fara om batteriet är ute ur nyckeln. Bilden nedan visar alla komponenter inne i nyckeln. Transpondern (röd ring) interagerar med Alfa Code-systemet vid start av bilen. Det är en passiv komponent som inte är kopplad till batteriet. Kretskortet (grön ring) drivs av batteriet och styr dörr- och bakluckelås. Det är inte beroende av att ha kontinuerlig strömmatning.

     Som Rickard skriver, byt batteri utan att oroa dig. Det kan ju vara bra att ha batteriet till hands och det har beteckningen CR2032 som också syns på bilden. Finns i stort sett i alla butiker som säljer småbatterier. Lycka till!

     Bo M. Hasselblad

     #30144
     Bo M. Hasselblad
     Deltagare

      Glömde lägga in bilden i inlägget:

      Bo M. Hasselblad

      #30145

      Tack jag har lyckats låsa upp bilen igen efter att bytt batteri

      Hans

      Alfa Romeo och Maserati från 60-, 70-, 90- och 00-talet

     Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
     • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.