Olika handlare, olika bud!

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Allmänt Olika handlare, olika bud!

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14735

  Hej,

   Jag har tänkt byta ut min lilla Audi mot en lite sportigare men endå halvsnål bil.

  Jag har fått två inbytes erbjudande för min audi,  en från en firma på en VW Scirocco och ett annat erbjudande från en annan firma på en Giulietta.

  Båda är samma årsmodell (2012),  har gått ~2500mil och med liknande motorer (tb 170hk på giuliettan, 1.4 tsi 160hk på sciroccon) och utrustning,  båda ligger ut annonserad på företagens hemsida för samma pris,  erbjudandena jag har fått är däremot väldigt stor skillnad på.  Firman med VW scirocco ville ha 27.000 i mellan och den firman med Giuliettan ville bara ha 12.000,   Jag ifråga satte detta hos VW scirocco firman,  vilken var en av dom större VAG firmorna och fick svar att dom kan inte fiffla med siffrorna som “alfa handlare” kan??

  Har kollat med flera firmor och det verkar variera extremt på hur mkt dom värderar min audi,  hur kommer detta sig?  Hur kan alfa-handlaren vilja ge mer för min audi än VW handlaren?   Blir lite fundersam på om alfa handlaren försöker lura mig på nått sätt :p  Han på VW firman kunde inte gå in mer på detalj än att dom inte “fifflade med siffrorna” som han sa det. Eller om det är så att den stora VAG-firman är lite för giriga :p

   

   

   

   

  #14736
  Björn Hedberg
  Deltagare

   Alla fibblar med siffror ,det är ju själva grejen med att kränga bilar  .V.a.g bilar har bättre kvalitets ryckte än förtjänat och Alfa sämre än förtjänat ,enligt min egen mening. 

   #14737
   Rickard Bergh
   Deltagare

    vad har du fått för värde på din bil. du kan gå in på kvd och deras värderings sajt för att se just värdet på din bil.

    inte är det så att alfa handlaren vill lura dig utan snarare vag handlaren. du ser ju skillnaden .hade det varit en alfa handlare som inte ville ha med din bil att göra så hade  du fått betala mera i mellan än hos vag handlaren. 
    när en handlare säger så om en konkurrent så hade jag inte bytat in min bil hos dom. definitivt inte. han är den stora skurken  dramat. jag hade utan krusiduller satsat på alfan.. du kommer inte bli besviken.. så bara kör på.. 

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #14738

    För att förtydliga lite mer

    Det är så att det jag har är en Audi A1 Sportsback 1.2tfsi 2013modell,  1000mil på mätaren.  Jag har lån kvar på denna bil som handlarna då skulle lösa ut och resterande pengar över för min bil när dom löst lånet  av handlaren (om något) skulle då gå till handpeningen på ett nytt lån på deras bil.

    Alfan handlaren ville ha 12k imellan för att täcka upp till handpeningen,  VAG handlaren ville ha 27k i mellan… 

    Kollar man på dom olika så vill VAG handlaren ge 125k för min bil och alfa handlaren närmare 156k…

    Den enda anledningen till jag ens kollar på VAG-bilen är för att den av någon anledning känns som en bra bil för vintern,  min audi är väldigt skyddad mot snö o is och annat stänk och där känns Giuliettan kanske inte lika bra,  men jag kan ha totalt fel, skulle inte vara första gången.

    #14739
    Gabriel Eriksson
    Deltagare

     Alfahandlaren är väl helt enkelt mer sugen på att sälja sin bil till dig. Men det låter som ett mycket märkligt uttalande från vag-handlaren. Trist beteende helt enkelt… 

     Giulietta Sprint -59 & Alfetta 1.8 -75 & Giulia Veloce 280 -17

     #14740
     Thomas Sjölin
     Deltagare

      Det finns ett gammalt uttryck. “Man känner andra bäst som man känner sig själv”

      Står man och säger att en konkurrent fifflar så har man troligen inte rent mjöl i påsen själv.

      #14741
      Åke Nyberg
      Deltagare

       Alfahandlaren är ett mindre företag medans VW handlaren är större med andra lönsamhetskrav. 

       förövrigt är det väl Din plånbok som du bör hålla ordning på ?

       #14742
       Claes Hoffsten
       Deltagare

        Enkelt: 

        Alfa handlaren vill tjäna 10.000:- på att sälja Alfan som är hyffsat svårsåld och sedan tjäna 5.000:- på din Audi ( som iof också är ganska svårsåld).
        VAG handlaren vill tjäna 30.000:- på sin Scirocco ( som är relativt svårsåld) och sedan tjäna 30.000:- på din Audi ( som är lättare att sälja än Sciroccon)

         

        Slutsats: Sälj Audin privat och köp sen Alfan!

         

         

        #14743
        Thord Hägglund
        Deltagare

         Inlägg av Claes Hoffsten på 2015-02-08 20:06

         Enkelt: 

         Alfa handlaren vill tjäna 10.000:- på att sälja Alfan som är hyffsat svårsåld och sedan tjäna 5.000:- på din Audi ( som iof också är ganska svårsåld).
         VAG handlaren vill tjäna 30.000:- på sin Scirocco ( som är relativt svårsåld) och sedan tjäna 30.000:- på din Audi ( som är lättare att sälja än Sciroccon)

          

         Slutsats: Sälj Audin privat och köp sen Alfan!

          

          

         Ciao!

         Claes har helt rätt, beror helt på handlarens avkastningskrav likväl med andra företag.

         vet själv vad en normal avans ligger på för en handlare, och 30 tkr totalt sett är en bra avans om man ser till den normala intjäningen mellan inköp och försäljning.

         Gällande VAG handlaren vore det intressant att veta vilken ort i Sverige vi pratar, är det storstadsområde är jag inte ett dugg förvånad över värdering. Kan lätt tro att den stora handlaren betalar bästa, men i själva verket är det oftast en mindre handlare som ger den bättre affären i sin helhet. Grundar sig i att VAG handlaren har flera olika inköpskanaler och har oftast mer återköp av hyrbilar, större vagnparker, privatleasing mm som gör att de inte kan betala allt för mycket för inbytte för att upprätthålla sina lönsamhetskrav och att få för stora och dyra lager, samtidigt vill de sälja nytt.

         som sagt antingen sälja audin privat eller vända sig till någon större begagnathandlare i Sverige och höra om intresse finns att köpa in bilen.

         Lycka till.

        Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.