packbox vevaxel …

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik packbox vevaxel …

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34185

  Hej jag har en Gt 05 2.0 jts motorn å den kastar bra med olja ifrån sej fråm .. så när jag kollade ser det ut att vara p.boxen men jag kan känna ett litet glapp i vevaxeln med hand kraft .. kan det vara det som är orsaken till detta ?

   

   

   

   

  #34186
  Rickard Bergh
  Deltagare

  har du ett glapp i vevaxlen upp/ner och  du kan känna det med hand kraft så är det inget bra. då låter som dom dåliga ramlager.. du ska inte kunna känna glapp upp och ner  men däremot så kan man kanske känna det om du trycker vevaxlen in och ut.. då är det dåligt axialspelslager.. har du glapp upp o ner är det inget konstigt att packboxen läcker, 

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #34187

  det är in/ut glappet känns … 

  #34188

  men det är knappt så det känns så frågan är om det påverkar p-boxen ? 

  #34189
  Björn Hedberg
  Deltagare

  Jag gissar att det inte är kopplingssidan du pratar om ,frågan är om det verkligen är axiallager spelet du känner , brukar inte kännas men det påverkar inte oljeläckage ,byt p-box och glöm inte att putsa ytan som tätningsläppen ligger an mot med 800 våtslip papper med lite olja på i ca 5 min då du får bort graderna ,annars tätar det inte.( Mät med indikator klocka om du vill kolla spelet ,så länge det inte är mycket utanför tollerans så låt bli att plocka isär )

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.