Problem med verkstad

Published by Lars Erlandsson on

Forum Allmänt Problem med verkstad

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #66795
  Lars Erlandsson
  Deltagare

   Jag har ett konstigt problem med min Alfa-verkstad. De tar inte betalt!

   Har gjort 3 service och ett generatorbyte, alltså vid fyra tillfällen, under 3 år.

   varje gång jag ska betala så säger han att han skickar räkning. Har upprepade gånger ringt och påpekat detta men inget händer!

   Vad ska jag göra?

   En donation?

   Vad tycker ni, har ni varit med om detta  ?

   Tacksam för tips!

   mvh Lars

   Lars iM

   #66797

   Jag förstår känslan… Var med om nåt liknande. Lämnade in mc delar för lackering till en “vän till en vän”. Han skulle skicka räkning och jag påpekade det några gånger. Men kom aldrig nån räkning. Kändes lite knepigt då jag iaf vill göra rätt för mig. Typ 1 år senare stötte vi ihop i ett shoppingcenter 15 mil bort. “Förresten, jag skickade aldrig nån räkning” sa han… Så jag swishade honom en summa, säkert billigare än den faktiska kostnaden då han lagt ner företaget. Kändes bra för samvetet och relationen till min vän. 😎

   I ditt fall känns det som du gjort det du kan. Alltså meddelat att du vill betala men får ingen räkning. Det låter jättekonstigt då flesta företag kör aĺlt via data och spottar ut allt automatiskt. Nackdelen är att om de plötsligt kommer på felaktigheten. Då får du kanske en SFR. (Stor, fet räkning) Rent juridiskt vet jag inte vad som gäller även om jag läst det i nåt sammanhang. Googla? Hur länge kan en räkning dröja, när är man skyldig att betala den?

   EDIT:  Googlade lite och om jag förstod rätt så har säljaren 3 år på sig att skicka fakturan, efter det upphör betalningskravet.

   Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

   #66815
   Thomas Sjölin
   Deltagare

    Hur överlever en sådan verksamhet?

    #66853
    Lars Erlandsson
    Deltagare

     Detta företag har ingen datasystem. Förut var de tre som drev verkstan, två har gått bort och det är nu en som driver den. Verkstan är bra och skicklig och ligger hyfsat närma, och lånebil får jag varje gång.
     Vet ej varför han gör så, och jag vill göra rätt för mej.

     Några fler tips?

     Lars iM

    Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.