Radiostrul i Mito

Published by Robert Hultman on

Forum Teknik Radiostrul i Mito

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35538
  Robert Hultman
  Deltagare

  Jag fick ett mejl från en Mito-ägare som har problem med radion i sin bil. Verkstaden har inte kunnat hitta orsaken eller ens felet, om jag förstår rätt. Har den samlade klokskapen här något förslag till orsak/lösning.

  Ur mejlet:
  “Kör mycket långkörningar och lyssnar, när jag är inom Sverige, nästan alltid på SRP1. Men Mitons radio lägger av så fort jag kommer ut på landet eller kör genom någon av tunnlarna i Stockholm, som ju har slingor i taken. Har inte varit något problem med de andra bilarna. Har haft bilen inne på kontroll hos Hedin bil här i Malmö , där jag just är på besök. Grabbarna där kollade, tog betalt och meddelade att det inte var något fel med radion – provkörde i Malmö och där funkade radiohelvetet utmärkt.”

  Stockholm

  #35539
  Rickard Bergh
  Deltagare

  vilken årsmodell är det. det kan vara antenn problem. det händer och är inget konstigt. eller helt enkelt är det radion som är dålig i
  mottagningen.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #35540
  Lars T Andersson
  Deltagare

  Fick plötsligt samma problem med Giuliettan. Funkade i stan men utanför var det kört. Gissade på avbrott i antennkretsen men hann byta in den innan det blev läge att åtgärda.
  Lars

  #35541
  Axel Lindgren
  Deltagare

  Kan det vara så att funktionen för AF (Alternative Frequency) är avaktiverad? Om den är det så växlar inte radion till en starkare sändare när den man för tillfället lyssnar på blir för svag.

  Axel Lindgren

  #35542
  Paul Zachrisson
  Deltagare

  Inte omöjligt att antennkabeln gått av i kabelhärvan i bakluckan. Det har den gjort på min bil tillsammans med några andra kablar. Jag har skarvat de andra kablarna men inte antennkabeln för radion fungerar ändå hyggligt där jag bor. Dålig konstruktion, felet är tydligen såpass vanligt att någon tagit fram skarvdelar:
  http://shop.alfisti.net/Tuning-Styling/Alfa-MiTo/Electrics/Repair-Kit-For-Giulietta-MiTo-Aerial-Cable-In-Tailgate-Wiring-Loom::8996.html

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.