Rimlig kostnad? Byte stötdämpare + mer

Published by Ricardo Blunda on

Forum Teknik Rimlig kostnad? Byte stötdämpare + mer

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35763
  Ricardo Blunda
  Deltagare

  Hej

  Vore tacksam om någon kan flika in om jag fått ett skäligt pris på reparation av min stackars Alfa Romeo GT.

  Av någon anledning (kanske tack vare Malmös alla j*vla farthinder?) så har min stötdämpare i höger bak get upp helt. Jag körde den riktigt försiktigt till officiella Alfa-verkstaden här i Malmö och har fått prisförslag på byte av bägge stötdämpare inkl. fjäder baktill. Även bussningar på länkarm (tror jag) behöver bytas.

  För byte av stötdämpare och fjädrar, med materialkostnad och arbetskostnad, vill de ha 17.000:-
  För byte av bussningar i samma veva vill de ha ytterligare 8000:-

  Är detta en skälig kostnad? Sitter lite tajt till ekonomiskt så jag vill helst inte lägga ut mer än nödvändigt…samtidigt känns det onödigt att skrota en annars fin GT från 05 med bara 9000 mil på mätaren…

  #35764
  Rickard Bergh
  Deltagare

  det är definitivt inte rimligt att ta 8000 för byte bussningar samtidigt som du byter stötisar.
  varför ska dom byta bussningarna ? förstår jag inte. är dom dåliga. har dom dömt ut dom.
  kör till andra verkstäder som kan titta på det och få ett kostnads förslag. se till och få ett skriftligt kostnads förslag av verkstaden du varit hos så har du något att jämföra med.
  det är mkt dyrt.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #35765
  Ricardo Blunda
  Deltagare

  Jättetack för input, Rickard.

  Som det är nu så blir det svårt att köra bilen någon annanstans. Hjulupphängningen tar i däcket och samtidigt låter det som något metall också gnider mot något. Det var precis jag kunde ta mig till befintlig verkstad, känns det som.

  Bussningarna ville de byta för att de var slitna, men samtidigt var det inget måste. “Du klarar dig nog kanske ett litet tag till”.

  Då blir det kanske till att förhandla och se om de kan göra något åt priset…eller att bara reparera det mest nödvändiga, d.v.s. stötdämpare och fjäder…

  #35766
  Magnus Berg
  Deltagare

  Nej fy fan, det va svindyrt! Vilken verkstad är det? En auktoriserad? Förmodligen billigare att bogsera bilen därifrån till annan firma. Det troliga som hänt dig är att fjädertallriken har rostat sönder.
  Som referens kan jag nämna att jag innan semestern bytte alla dämpare och fjädrar runt om samt övre länkarmar fram på bägge sidor på min 156sw. Det tog verkstaden (Auto Alfa i Göteborg) 4h och kostade 3600kr. Länkarmarna kan omöjligt kosta dem så mycket extra att byta när de ändå måste plocka ner för att kunna byta dämparna. Stötdämpare och fjädrar är inte så dyra att den kostanden låter rimlig. Jag köpte visserligen material själv men man får riktigt bra (bättre än original) kompletta satser för 5-6000kr…och för halva den pengen kan du nog få satser som är likvärdiga med original.
  Jag hade inte bytt enbart bak utan runtom. Kan bli skumt att ha nytt och fräscht bak och gamla och trötta fram.

  #35767
  Besar Jashanica
  Deltagare

  Som Magnus säger, köp delarna själv, lämna den till en verkstad med bra rykte, behöver inte vara auktoriserad för att byta dämpare etc, borde vem som helst klara.

  GTV6 3.0 GP... | http://www.garaget.org/Besar

  #35768
  Paul Svedunger
  Deltagare

  Jag köpte 4 dämpare, 4 fjädrar, 2 krängningshämmare, 4 krängningshämmarstag på
  http://shop.alfisti.net

  Inköpet landade på ca 10.000 SKr inklusive frakt från Tyskland. Sen lät jag BEFRA i Helsingborg montera alltihop för ca 10.000 SKr.

  Även mitt råd är att byta alla fyra samtidigt.

  Paul

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.