Rondell körning

Published by Alice Havlickova on

Forum Off Topic Rondell körning

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #44725
  Alice Havlickova
  Deltagare

   När skall “folk” lära sig att köra i en rondell? Man blinkar när man går ur en fil (visar riktning). En rondell är en cirkel, så det är ju tämligen svårt att åka på annat sätt än runt……………..så varför använda blinkers under hela färden i rondellen? Utomlands verkar de ha fattat hur det skall gå till och även norrut i detta land………..

   Det är även tämligen intressant att vissa bilar verkar sakna blinkers överhuvudtaget

    

   #44726
   Michael Emilsson
   Deltagare

    Här är facit 

    #44727
    Lars Persson
    Deltagare

     Ja det är bedrövligt, inte är det bättre här i norr. Här i Kalix var det en som menade att alla känner vi ju varann så vi vet ju var vi ska

     #44728
     Claes Hedemo
     Deltagare

      Jovisst, utomlands har dom ju fattat. I Swindon fattade dom till och med så mycket att dom gjorde en stor rondell som betår av 5 små rondeller och kallade den The Magic Roundabout. Dessutom kör dom på fel sida, fast ibland åt rätt håll i den här rondellen och ratten sitter på fel sida, men så var det ju plusjord på bilarna också….

      Claes Hedemo

      #44729
      Robert Hultman
      Deltagare

       Jag gillar bilden Michael Emilsson lade upp. Bilen på väg in i rondellen i vänsterfilen blinkar år vänster. Just detta att blinka åt vänster och sen vrida ratten åt höger för att komma runt rondellen är en av de saker jag gillar mest med att köra bil! (Jag kan förmodligen få intyg på att jag är knäpp vilken dag som helst). Men det är något som tilltalar mig i det till synes ologiska. 

        

       Stockholm

       #44730
       Robert Hultman
       Deltagare

        Det är även tämligen intressant att vissa bilar verkar sakna blinkers överhuvudtaget

         

        Blinkersvätskan är nog slut. Det kan vara svårt att komma över bra och billig blinkersvätska. Biltema och Mekonomen säljer inte någon. Men som tur är kan man beställa från amazon.

        Blinkersvätska

        Stockholm

        #44731

        Jag måste påstå att jag uppskattar de som använder & förstår varför man bör använda blinkers. För människans evolution 2018 innebär väl inte tankeläsning? 

        Då blir väl nästa steg att plocka bort bromsljuslamporna. Spännande….  ( Ironi om inte nån förstod )

         

        Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

        #44732
        Thomas Sjölin
        Deltagare

         Det är lite som en kompis som häromdagen råkade ut för situationen att precis alla andra bilar på motorvägen backade utan fungerande backljus med resultatet att han fick fronten intryckt och motorhuven rejält bucklig!

        Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
        • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.