Så dog den till slut.

Published by Thomas Sjölin on

Forum Teknik Så dog den till slut.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35724
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  Tog en liten sväng ikväll bara för att. Helt plötsligt hör jag ett underligt gnällande/skrikande läte och strax efter börjar det lukta väldigt mycket elektrisk/mekanisk överhettning. Ljudet försvann efter en stund. Stannar och öppnar huven, det ryker ganska rejält från höger fram på motorn. Går in och stänger av AC’n och efter bara en liten stund slutar det ryka.

  Så dog alltså min AC-kompressor till slut efter att ha låtit illa väldigt länge. Den har fungerat klanderfritt hela sommaren, tack och lov, och har varit guld värd en sommar som denna. Förhoppningsvis ska jag klara mig utan den resten av säsongen även om det är ganska varmt och fuktigt även nu.

  Efter jag körde hem så kom inga mer ljud eller rök så det är ganska säkert den som gett upp. Ska bara försöka bekräfta det innan jag kör till Kullen imorgon.

  Så, tips mottages på var jag kan hitta en kompressor passande 156 2.5 V6 utan att bli ruinerad. Begagnad från skrot känns väl vanskligt, de kan vara i vilket skick som helst och för de priser de begär är det bortkastade pengar.

  #35725
  Rickard Bergh
  Deltagare

  begagnad är inget och satsa på .
  kolla ebay istället. fick tag i en till min syrras 146 där. utgått från alfa och var inte den vanligaste modellen. tror vi gav 1500 för den inkl frakt ren sprillans ny.
  dock så måste det vara en exat som du har . ta reda på oem nr så har du nått att söka på.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #35726
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  Frågan är vad man får när man köper en sån där billigare. Tittar man på t.ex. mister auto så finns de i spannet mellan 3500 och 8500. Billigaste jag hittar på ebay ligger runt 2500 men som sagt, jag vet ju inte om det bara är skräp.

  #35727
  Rickard Bergh
  Deltagare

  den vi köpte var precis som orginal . kommer inte håg märket men det var inga problem med den.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #35728
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  Det får vänta ett tag, blev ingen tripp till kullen iaf, tappade sugen efter detta och kändes inte så lockande köra dit utan ac i denna fuktiga luft.

  Hittade någon säljare i Italien som vill ha knappt 2500. Sen kommer ju frakt ovanpå det, förutsatt att de skickar till Sverige. Billigare än så är nog svårt hitta.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.