Ska man extra rostskyddsbehandla en ny Alfa?

Published by Magnus Westin on

Forum Allmänt Ska man extra rostskyddsbehandla en ny Alfa?

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17268
  Magnus Westin
  Deltagare

   Efter att i snart 25 år kört Alfa har jag för första gången köpt en helt ny.

   Att ta hand om mina gamla bilar är ju en sak men hur är det med rostskyddet på en ny Alfa idag. 

   Ska man satsa på en behandling och vad rekommenderas i så fall.

   Bilen är dessutom lackad matt grå. Någon som ahar erfarenhet av denna typ av lack? Hur tar man hand om den på bästa sätt  

   Bilen förresten. En Giulietta QV 2015. Hämtas på onsdag på Bilhuset nr 1 i Helsingborg. Härligt med en handlare som verkligen har bestämt sig för att satsa på märket.

   Mange W

   #17269
   Rickard Bergh
   Deltagare

    klart du ska satsa på en rostskydssbehandling. 

    Gällande din lack så är det den special lacken.. då ska du få tvätt och underhålls instruktioner med av säljaren.. tror tom det finns det ett speciellt kitt för tvätt att köpa till från alfa. ska faktiskt kolla detta när jag kommer till jobb på måndag. Jobbar på hedinbil i lund.. Som mekaniker/diagnos tekniker.. 

    grattis till en underbar bil

    Rickard

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #17270
    Magnus Westin
    Deltagare

     Tack för svar Rickard. Har du någon du kan rekommendera för rostskyddsbehandling. Jag bor i Ålstorp utanför Löddeköpinge. 

     /Mange 

     Mange W

     #17271
     Paul Svedunger
     Deltagare

      Absolut ska du låta underredsbehandla den. Jag använde mig av Dinitrol Center på Gastelyckan i Lund. Kostade ca 6000 SKr för steg 1 och ca 2000 SKr för steg 2.

      Paul

      #17272
      Rickard Bergh
      Deltagare

       ja dom kan du använda dig av. sen kan du komma in om till hedin på gastelyckan..(gamla bilpartner ) och visa upp bilen. jag jobbar nämligen där ..

        

        

       Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

       #17273
       Magnus Westin
       Deltagare

        Tack för bra tips. Jag kommer förbi nästa gång jag är i Lund. jag ställde frågan gällande lacken till säljaren. De skulle kolla med generalagenten. Jag kan lugnt säga att jag längtar till onsdag?

        Mange W

        #17274
        Lars Narvselius
        Deltagare

         Ja, det finns speciella “paket” för mattlackade bilar – säljaren skall känna till detta, och gör denne inte det är det bara att prata med en putsfirma – de har stenkoll på detta. (Vonne i Vellinge rekommenderas varmt)

         Extra rostskydd har man alltid nytta av, oavsett märke.

         GTV6 GP - 87 / Giulietta Veloce - 16

         #17275
         Björn Ågren
         Deltagare

          De flesta bilar har ungefär samma rostskydd i dag, galv och vax invändigt. Livslängd innan rost kommer i krypande vid åretruntbruk i sverige och normala mil ungefär:5-8år sen klarar det sig ungefär lika långt till innan det närmar sig skrot. Med en behandling håller det betydligt längre och bättrar man på är det väldigt länge. Sen är frågan om resten av bilen klarar längre. Det är vad jag fått fram. rätt eller fel? Så det är helt beroende på hur man tänker på sitt bilägande. De flesta bilar är i dag byggda för att funka felfritt i 5-8år 15-20.000mil sen är resten bonus och beroende på hur mycket man kostar på.

          #17276
          Peter Braun
          Deltagare

           Tyvärr så rostskyddar inte Alfa alla hålrum under bilen. Även om bilen ser fin utåt sätt så kan skadade balkar påverka t ex krockskyddet. Det har ju visat sig att t ex 5år gamal Toyota bilar haft rätt så alvarliga rostskador. Jag tycker att en rostig bil drar ner väldigt mycket på helhetsintrycket. En 156:a kan ju se rätt fin ut men vara helt rutten i golvet. 159:an är nog där bättre, men visst rostar dem med. Jag har i alla fall rostskyddat min bil undertill.

           #17277
           Magnus Westin
           Deltagare

            Jag har ju extremt svårt att göra mig av med mina Alfor och det finns ju uppenbart de som har räddat mina gammelalfor genom bla extra rostskydd. Min 33:a hade nog inte funnits kvar annars. Minns min första den var rejält rostig mest överallt när den var 5 år gammal. 

            Grabbarna på Bilhuset hade verkligen gått in för det och till min frus förtjusning leveredes bilen inslagen som en julklapp. Den är riktigt nice att köra kan jag lova.

            Mange W

           Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
           • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.