Skulle behöva hjälp i hitta delar till Spider 3,0 12v -96:a.

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik Skulle behöva hjälp i hitta delar till Spider 3,0 12v -96:a.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #33416

  Söker kamremskit, ventiltätningar och kamaxeltätningar. Byter man vattenpump i samband med kamremmen med på dessa maskiner? Hur är det med packboxen nere vid veven på dessa? 

  #33417
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  http://ricambi.alfisti.net har alla delar du behöver för kamremsbytet. Vattenpumpen är att rekommendera byte på i samband med kamremsbytet eftersom du annars måste lossa kamremmen för att byta den när den ger upp. Det blir en extra kostnad så klart men i det långa loppet kan det vara ekonomiskt att göra så.

  #33418

  Tittar i Eper nu på just vattenpumpen och dess packningar men den finns beskriven i egen sektion och där ser man man inte var på motorn den är belägen. Den verkar inte drivas av kamremmen dock. Men du menar att den hamnar bakom kamremmen iaf på nåt vis?

  Motorn i fråga jag letar delar till står för tillfället en dryg timmes bilfärd bort så jag har svårt och gå ut o titta. Däremot står det en 24v 3.0 på ett garagegolv och en i en 166:a. Hur mycket skiljer sej 24v o 12v åt? Skulle jag kunna studera en 24v o lära mej nåt om 12v vad beträffar vattenpumpar och andra aggregat typ?

  Och tack för tipset om butiken. De hade nog det mesta jag behövde!

  #33419
  Thomas Sjölin
  Deltagare

  Precis. Den sitter bakom kamremmen och sticker ut så att remskivan drivs av aggregatremmen.

  Vad gäller vattenpumpen är konstruktionen likadan, i övrigt är det olika när det gäller hur remmen dras med löphjul och dylikt. Spännarna är olika t.ex. Proceduren att byta ska dock vara enklare på 12V vad jag förstått. Inte bytt på en sådan, bara en 24V.

  #33420
  Rickard Bergh
  Deltagare

  en v6 motor där drivs inte vattenpumpen av kamremen. den sitter där emot jäkligt dumt till. så därför byter man den samtidigt som kamremen för att slippa riva allt igen om pumpen skulle börja läcka.. så mitt tips o råd är byt pumpen samtidigt. 
  köper du delarna av mekonomen eller meca så har 3 års garanti på prylarna. promiester har 5 års garanti på delarna. 
  visst är det billigt att handla utomlands men där har man bara 1 års garanti på delarna.. 

  lycka till 

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.