Spam med svar på annonser från forumet?

Published by Sam Helgesson on

Forum Allmänt Spam med svar på annonser från forumet?

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15040
  Sam Helgesson
  Deltagare

   Jag fick under natten 2 spam-liknande mail med google-översättning från 2 helt olika adresser, men med samma generiska mailtext. Är det fler som fått detta mail?

   “Hej käraJo jag kom över dina Efterlysningar och jag vill bara berätta för dig meddetta några ord till mig som jag har objektet i ovanstående ämne förförsäljning med alla dess reservdelar och delar …. ger mig ett samtal påeller skriva mig ett mail för att göra ditt intresse känt och jag kommer att få tillbakatill dig med allamina uppgifter och information.hope att höra från dig snarastbästa hälsningar “

   Jag misstänker att vi kanske ska dölja mail-adressen i i klartest annonserna så att data-miners inte kan snabba upp dem för lätt.

    

   Kan tillägga att jag dessutom inom några timmar fick 3st phising-mails på svenska från  “telia” “google” och “swedbank”   jag har inte fått sådana mail på säkerligen 6-8månader.  och absolut inte 3st inom några timmar. 

   #15041
   Rickard Bergh
   Deltagare

    jag fick med en sådan på en av mina annonser.

    tog bort det direkt.. la till adr i spamfiltret.

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #15042
    Anders Bergkvist
    Deltagare

     Det låter kanske inte som en slump nej…

     Kanske finns det möjlighet att dölja mail och telefonnummer om man inte är inloggad – skulle det vara ett alternativ? Om inte annonsen främst var riktad till medlemmar hade den kanske ändå legat på något ställe där man når fler potentiella köpare? Eller begränsar det funktionen för mycket?

     Dä årner sä...

     #15043
     Annie Kärävä
     Deltagare

      Jag har också fått spam nu när jag lagt ut köpes annonser. Enda lösningen är nog tyvärr att låsa köp och sälj delen till endast medlemmar så att auoto sökmotorer inte kommer åt uppgifterna.

      Jag gör som Rickard öppnar inte mailet och sätter avsändaren mail adressen som spam.

      My mother would beat you from the Redlight! She tought me good.. http://hide.dk/Vehicles/

      #15044
      Sam Helgesson
      Deltagare

       Ok, tack för svaren.

       Jag lyfter frågan till Förslagslådan eller felrapportering. 

       #15045
       Mikael Bengtsson
       Deltagare

        jag har också fått mailet på min köpesannons

        #15046
        Anders Bergkvist
        Deltagare

         Köp & Sälj låst tills vidare! Eventuellt kommer den tillbaka (om jag har agerat för snabbt och drabbas av en vild proteststorm och medlemmarna rasar ) – men spam är trist och har robotarna hittat hit kommer de säkerligen tillbaka…

         Dä årner sä...

         #15047
         Benny Steen
         Deltagare

          Naturligtvist måste annonserna kunna ses av andra än medlemmar ! 
          Hur skall vi annars få folk att köpa alfor  ?

          Det finns en enkel lösning och som finns som tillägg till många forum.  Epostadressen byts ut en bild som ser likadan ut. Går göra med vilken typ av text eller siffror som helst.  Tex Blocket har det för visa telefonummer.  

          Om det går att införa på  CARs  proprietära webbsystem vet jag inte, och förmodligen ingen annan heller…

          /b

           

          #15048
          Wille Roos
          Deltagare

           Jag har fått liknande spam vid två tillfällen. Trots att jag aldrig att in någon annons eller liknande. Jag fick mailen i januari med samma innehåll. Jag besöker i stort sett aldrig sidorna och skriver praktiskt taget bara ett litet fåtal inlägg. Efter de två mailen har jag inte fått spam. Båda finns i min inkorg i januari.

           ello!

           Greetings.

           I am Miss Monic Somba i just want to let you know that there is something very serious and urgent i will like to share with you.

           Please kindly respond as soon as you get this mail so that i can explain myself in a more better way.contact me back here just for more details (m_somba@hotmail.fr)

           Expecting to hear from you.
           Miss Monic

            

            

           Wille R.

           #15049
           Björn Ek
           Deltagare

            Inlägg av Benny Steen på 2015-03-02 21:14 

            Om det går att införa på  CARs  proprietära webbsystem vet jag inte, och förmodligen ingen annan heller…

            /b

            Surputte!  Klart det går, det är inte ett tekniskt problem utan hänger som så ofta på att det behövs medlemmar som hjälper till och dessutom får en budget och mandat från styrelsen. Sen är det bara att åka!

            I spent a lot of money on booze birds and fast cars. The rest I just squandered.

            #15050
            Tobias Sundqvist
            Deltagare

             Hoppas verkligen att annonserna blir tillgängliga för allmännheten igen. Annars tappar nog denna sidan snabbt intresse hos icke-medlemmar.

             Alfetta Gtv -77 | 33 P4 -91 | 33 SW -89 | 75TS -89

             #15051
             Benny Steen
             Deltagare

              Inlägg av Björn Ek på 2015-03-03 09:13

              Inlägg av Benny Steen på 2015-03-02 21:14 

              Om det går att införa på  CARs  proprietära webbsystem vet jag inte, och förmodligen ingen annan heller…

              /b

              Surputte!  Klart det går, det är inte ett tekniskt problem utan hänger som så ofta på att det behövs medlemmar som hjälper till och dessutom får en budget och mandat från styrelsen. Sen är det bara att åka!

              Du blandar ihop adminstrationen för klubbens webb med den bakomliggande kodningen. Finns inte stödet i administrationsidorna så måste någon lägga till programkod , och det innebär att man behöver tillgång till källkoden och databasen + någon som kan koda. I detta fallet har leverantören ensamrätt till koden ?

              Någon skall alltså först äska pengar från styrelsen, sedan ringa leverantören av webbsystemet och be dom koda en modul på löpande räkning för något som redan finns för resten av världen ?  

              Det finns absolut ett  problem med att uppfinna allting själv. Det tar tid,det kostar pengar och ingen vet hur det gjordes efteråt. 

              Det var precis sådana här scenarier jag tjatade mig själv och andra less tidigare.
              Vad händer efter en tid när systemet behöver åtgärdas och uppdateras. Programkod är ingen som någonsin blir fullständigt färdig , det krävs en förvaltning. 

              Ja, jag är kritiskt till hur klubben valt webbsysten. Men jag kan sluta om du tror det något blir bättre av det…

               

              #15052
              Björn Ek
              Deltagare

               Nä, kör på du Benny, jag tycker du är bra folk ändå! 

               Det jag har problem med är att det är så få som aktiverar sig med att göra något för klubben men så många fler som ändå ställer sig och kastar skit när någon ändå gör något. Jag har har i perioder undvikit forumet helt för att det finns några stycken som aldrig missar en chans att tala om hur besvikna de är på något som de aldrig i livet skulle komma på idén att hjälpa till med! Just nu är det säkraste sättet att få skit i klubben att hjälpa till! 

               Det här är inte riktat till dig Benny, jag vet att du bidrar!

               I spent a lot of money on booze birds and fast cars. The rest I just squandered.

               #15053
               Robert Hultman
               Deltagare

                Jag har också fått ett antal mejl med snarlik formulering. Men jag har aldrig annonserat på detta forum. (Vad jag kan minnas. Har jag det var det länge sen)

                Jag är med andra ord inte övertygad om att annonsdelen på vårt forum är källan för spammarna. Hur det nu än må vara med den saken – om det inte är ett problem idag, riskerar det att bli det i framtiden. Vi behöver lösa/mota det problemet. Eftersom förvaltning och utveckling av  forumet inte är en tjänst vi köper (vi köper hosting) behöver vi medlemmar som är beredda att ta tag i detta och andra frågor som hör samman med forumet.

                Heli och Ragnar i styrelsen håller på att rekrytera till en ny webbgrupp. Den som känner att han eller hon kan bidra på något sätt är välkomna att höra av sig till dem. Det vore mycket välkommet. – Eller skriv en rad här i tråden. Det fångar vi upp!

                Edit: Webbgrupp som får ansvara för förvaltningen och utvecklingen av forumet/webbsajten. Jag/vi är medvetna om att det finns en grupp redaktörer/moderatorer. De är ju på ett sätt en webgrupp men i deras uppdrag ingår inte att lösa den aktuella typen av frågor. Men det finns naturligtvis inget som hindrar att en redaktör eller moderator också ingår i den webbgrupp som får anvaret för att förvalta och utveckla webbsajten och forumet.

                Edit 2: När jag läser tråden igen ser jag att några som skrivit fått de aktuella mejlen som var på sina annonser. Då är det naturligtvis så att källan är annonserna på forumet. (Jag tar tillbaka allt jag sagt och hävdar motsatsen )

                Stockholm

                #15054
                Thomas Sjölin
                Deltagare

                 Det är just av denna anledning som jag själv undviker använda min officiella epostadress för dylika ändamål och använder en skräpadress när jag inte har något val. Att ha sin webbadress ute helt öppet för vem som helst att se är att bjuda in till en aldrig sinande ström av spam. Spamrobotar söker av nätet hela tiden, det är bara en tidsfråga innan adressen finns i något register. Det är inte heller säkert det hjälper med att byta ut @ mot (at) då somliga robotar känner igen det.

                 Förutom att ha en funktion som omvandlar texten till en bild finns alternativet med ett svarsformulär och Captcha för att komma undan robotarna.

                 Hade jag haft tillräckliga kunskaper i att koda detta skulle jag mer än gärna gjort det men jag är bra på att knacka HTML och formge grafik, övrig kod är inte riktigt min forté tyvärr.

                Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 22 totalt)
                • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.