Sportbilar i Kristianstad

Published by Ola Danielsson on

Forum Träffar Sportbilar i Kristianstad

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #38787
  Ola Danielsson
  Deltagare

  Sportbilar på stan

  I samband med långlördagen arrangeras en sportbilsutställning i centrum av Kristianstad. Bilarna kommer att ställas ut på Västra och Östra Storgatan samt på Östra Boulevarden mellan kl 11-14 lördagen den 28:e maj. Alla sportbilar och racerbilar är välkomna.

  Handelsföreningen bjuder på kaffe och fralla när vi kommer. Efter fikan så finns möjlighet att uppleva atmosfären och njut av en vacker, genuin stadskärna med kulturella impulser och charmiga smågator och torg. Njut av en stunds avkoppling på något av de mysiga caféer eller restauranger.

  Efter kl 14 rullar vi ut mot Råbelöfs slott och utställningen om Kristianstads Grand Prix där vi fikar och lyssnar till Rickard Bruzelius historier från 50-talet.

  Denna aktivitet gör Handelsföreningen tillsammans med MSCC och Växjö sportvagnsklubb men jag känner att vi behöver balansera upp mängden engelska och tyska sportbilar med italienska, så har du lust att komma och ställa ut din alfa, helst 2-dörrars eller spider, så maila mig på oca.danielsson@gmail.com 

  Välkommen!

   Lite om :

  Handelsstaden Kristianstad 
  Här finns shopping, upplevelser, mat, kultur och avkoppling, allt inom gångavstånd. I Kristianstad finns det över 280 butiker och företag som erbjuder något för alla. Du hittar allt från den lilla anrika butiken som gått i arv till de stora butikskedjorna med ett utbud som matchar storstäderna och all servicenärings som behövs. Det där lilla extra och unika hittar du hos oss, och med prioritering på god service! 

  Skåneloppet – Sveriges Grand Prix för bilar och motorcyklar

  Skåneloppet – Sveriges Grand Prix för motorcyklar och bilar har fått ett litet museum i Råbelöfs Fruktpackeri. På Råbelöfsbanan kördes 1956 och 1957 VM för sportvagnar samt 1959 och 1961 VM för motorcyklar. Mellan 20.000 och 80.000 åskådare samlades tio gånger från 1952 till 1961 för att följa den intensiva kampen förarna emellan. Sverige hade aldrig tidigare haft motortävlingar av den digniteten. Än i dag är Råbelöf känt i motorkretsar över hela världen för tävlingarna på 1950- 0ch 60-talen.

  #38788
  Nihat Dizdar
  Deltagare

  Låter klart spännande, kommer helt klart anmäla min Bertone!

  En liten fråga dock till dig Ola! Är e-mail adressen korrekt, eftersom du skriver oca.danie… och inte ola.danie..?

  Nihat Dizdar

  #38789
  Ola Danielsson
  Deltagare

  Du är välkommen, e-posten är korrekt, Ola.dani…. Var upptagen så det fick bli oca.danielsson 

  #38790
  Ola Danielsson
  Deltagare

  En liten påminnelse om lördagens aktivitet i Kristianstad, vi samlas på Preem i rondellen vid sjukhuset 10.30 för att sen åka upp till stan och ställa ut bilarna. Hör av dig om du är intresserad

  #38791
  Ola Danielsson
  Deltagare

  Några av de fantastiska bilar spm var med på sportbilar på stan i Kristianstad idag som avslutades påGrand Prix-museet på Råbelöfs slott. Tack grabbar för att ni kom

   

  #38792
  Mats Johansson
  Deltagare

   Tack för ett trevligt initiativ! 

  Mats

  #38793
  Nihat Dizdar
  Deltagare

  Tack för ett lyckat arrangemang Ola. Många nyfikna betraktare, unga som gamla, inne i Kristianstad. Ett flertal vågade också på sig att torrköra min Bertone med breda leenden efteråt. Det sitter nog kvar i “fejset” över helgen ?.

  Hoppas vi kan bli fler Alfor nästa år.

  Nihat Dizdar

  #38794
  Ola Danielsson
  Deltagare

  Ja, det blev en bra dag, återigen tack för att ni kom. Vi får väl fundera lite hur vi ska få fler alfor att komma nästa år

  #38795
  Daniel Tunér
  Deltagare

  Jag gick runt ett tag här nere på Östra och Västra storgatan men letade förgäves efter Alforna!
  Jag hade kunnat dyka upp med min Alfa 164 Super men den är inte riktigt i “utställningsskick”.

  #38796
  Ola Danielsson
  Deltagare

  Alfta stod på östra boulevarden, tillsammans med en Ferrari, MB 300 SL och en gammal racing Escort, tyvärr blev det lite glest där då några bilar inte dök upp som lovat. Men vi tar nya tag till nästa år, idéerna är många för att göra detta bättre nästa år.

Visar 10 inlägg - 1 till 10 (av 10 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.