Spridarproblem 156 V6?

Published by Thomas Sjölin on

Forum Teknik Spridarproblem 156 V6?

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #65109
  Thomas Sjölin
  Deltagare

   Börjar misstänka jag kan ha problem med någon/några spridare.

   Upplever att bränsleförbrukningen ökat en del senaste tiden. Inte väldigt mycket men tillräckligt för att jag noterat det. Utöver det tycker jag att det ryker ovanligt mycket från avgaserna, något det inte gjort förut. Det är inte vatten, det har jag redan uteslutit. Det försvinner ingen olja heller.

   Kan det vara så att någon spridare hängt sig och därmed pumpar in bränsle hela tiden? Motorn känns som den ska i övrigt, går jämnt och fint.

    

   #65125
   Igino Cazzola
   Deltagare

    Att spridaren fastnat i öppet läge, kan vi utesluta. Om det händer, slutar det att tända på den holken (don’t ask me how I know).
    Börja med att läsa ut Long Term Fuel Trim, där får man en indikation på om nå’t är liite fel.
    Jag tror att de sexcylindriga varianterna har 2 stycken LTFT, en för varje cylinderbank.

    Jag är fullständigt Räserskadad

    #65145
    Rickard Bergh
    Deltagare

     drar den mer bränsle, har du mera svartrök, luktar det illa om avgaserna. kolla upp dina värden och se vad du har i lambda. CO . mkt vanligt problem är lmm och då får du samma symptomer. mkt ovanligt med spridar problem på dom.  aldrig bytat sådana under mina år som alfa mekaniker.  däremot ett antal lmm.

     går den som en raket vid typ 2000 varv och uppåt.. men lite pludrig i varvet på tomgång typ.

     Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

     #65175
     Thomas Sjölin
     Deltagare

      Upplever att den drar mer bränsle ja, dock inte extremt mycket mer. Röken är vit men dröjer sig kvar lite för länge för att bara vara vattenånga. Illa vet jag inte om det luktar, det luktar avgaser. Kanske luktar lite mer än det tidigare gjort dock.

      Får hitta någonstans där jag kan kolla avgasvärdena. Upplever inte att den går annorlunda än förut, inget bludder och inte att den känns segare på låga varv än förut.

      #66190
      Thomas Sjölin
      Deltagare

       Märkligt detta. Bytte växellådsolja nyligen. Det har varit lite kärvt med växlandet senaste tiden, framförallt när det varit kallt. Nu efteråt upplever jag att bilen både känns lite rappare samt att förbrukningen sjunkit. Jag vet inte om det är placebo eller slumpen, det känns inte logiskt att gammal olja i lådan ska ha så markant effekt på hur bilen går. Nu är det troligen första gången den är bytt, efter 19 år och knappt 18k mil, men så dålig kan den väl inte bli?

        

      Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.