Ställa annan däcktycksvarning TPMS

Published by andreas martinsson on

Forum Teknik Ställa annan däcktycksvarning TPMS

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #53486

  Går det att ändra vid vilket tryck bilen ska varna för lågt däcktryck? För närvarande så varnar den under 2.2kg, det är alldeles för lite. Jag kör på 3kg och det blir ojämn slitning redan vid 2.6kg på lågprofildäck. Giulia -17.

  #53487

  Jag googlade din fråga men dåligt med träffar. Det jag fann var att någon “trodde” att verkstan borde kunna gå in och ändra parametrar.

  Det är kanske möjligt att göra via Multiecuscan? Du har inte nån kompis i närheten? 🙂

  Men… nackdelen om du höjer min-värdet…hur blir det om du kör vintertid? Har du även högt tryck i däcken då?

  Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

  #53488

  Jag googlade också med dåliga resultat. Jag hade inte tänkt köra Quadrifoglion på vintern så det gäller bara sommardäck.

  #53490
  Lars T Andersson
  Deltagare

   Rekommenderat till QV är ju 2,4 fram och 2,2 bak kalla däck så varningsgränsen ligger ju väldigt nära rek. tryck. Jag har 2,6-2,7 kallt i mina Corsa och inte märkt nån ojämn förslitning om man bortser från vänster fram efter Gelleråsen och  Kinnekulle när jag sänkte till 2,4 runt om.

   Antar att du kollat på giuliaforums.com, det nördigaste forumet som finns. 🙂

   Lars T

   #53493

   Vad som rekommenderas och vad som är rätt är två olika saker. Sidvallen på mina 245x30x20 (på annan bil) brast när jag hade så lite däcktryck. Mina Bridgestone turanza 255x35x18 (också annan bil) hade ojämn slitbana bak vid 2.6kg däcktryck. Sen är körkänslan och ljudnivån mycket bättre om man har högre tryck enligt min uppfattning.

   #53501
   Lars T Andersson
   Deltagare

    Jag har precis samma uppfattning som du att ett högre tryck ger en bättre feed-back i ratten och i den delen av stolen som är närmast ryggslutet. Ljudnivån från Corsa är ganska hög oavsett tryck enligt min uppfattning och det är ju en prioriteringsfråga mellan ljud och väggrepp/kommunikation. Jag prioriterar ner ljudnivån.

    Min uppfattning om Corsa är att sidorna är ganska mjuka och jag råkade träffa en representant för Pirelli häromdagen och han bekräftade min uppfattning.

    Inför morgondagen på Knutstorp har jag sänkt mig till 2,4/2,3. Ska försöka åka med lite lägre tryck den här gången och se vad det resulterar i för vägkänsla i den krokiga delen efter rakan.

    Lars T

    PS
    Hittade en post på giuliaforums.com som frågade hur man ändrar larmgränsen. Inga vettiga svar så det är ett outforskat område.
    DS

    #53522
    Rickard Bergh
    Deltagare

     om du höjer däck trycket utan att återställa i displayn så har du fortfarande den lägre avkänningen på minsta trycket.
     det är inga parametrar man kan ändra utan är förinställt vad den ska varna på när du kommer under det trycket som är återställt i displayn på tpms sensorerna.
     så får jag göra på min peugeot 3008 om jag höjer trycket, in o återställa o sen är det frid igen.  det är ju precis som varje gång du kommer ner på lägre tryck och den varnar , pumpar däcken så ska du återställa det igen för att få bort varningen.  så testa det.

      

     Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
    • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.