Styrning missljud Alfa Romeo GT 3,2

Published by Dan-Patrik Ryman on

Forum Teknik Styrning missljud Alfa Romeo GT 3,2

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #36036
    Dan-Patrik Ryman
    Deltagare

    Hej! Har en Alfa Romeo GT 3,2, 2004.
    Ställde av för vinterförvar den 1 oktober. Vid underhållande varmkörning i dec så började ratten hacka vid svängning åt både höger och vänster. Ett missljud ganska högt kommer samtidigt. Inte metalliskt utan lite åt hållet plastigt skrapigt. Kollat att inget ligger emot (bromsskivor, vid hjulhus etc) etc. Går att köra och svänga bilen, men som sagt något är helt fel. Låter och hackar inte vid körning framåt. Tycket jag såg lite olja på marken under bilen när jag parkera igen, men såg inget dropp. Inga varningslampor lyser. Problemet avtog inte efter en tids körning.
    JAg är okunnig, men känns som styrning/servo ballat ur?
    Nån som känner igen beskrivning och kan göra bra gissning vad som är problemet? Vill laga innan bil ställs på igen i vår.
    TAck på förhand, mvh Dan-Patrik Ryman

    #36037
    Rickard Bergh
    Deltagare

    kolla så du har olja i behållaren vid kamrems sidan .det röda locket till en svar behållare.
    låter som du har låg olja. alternativt läckande system.

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #36038
    Dan-Patrik Ryman
    Deltagare

    Ok! tack, ska kolla närmare på det, finns det nån erfarenhet av vanliga ställen för det läckande systemet

    #36039
    Mats Elm
    Deltagare

    Om du kommer fram till att det försvinner olja, men är svårt att lokalisera var det läcker, hade jag provat att hälla i en liten skvätt av Omegas medel för tätning (917 om jag minns rätt). Jag köpte en flaska för ett par år sedan när det läckte rejält med olja till styrningen på min 156:a, betalade ca 350:- för en en liten flaska, kändes dyrt, men har ett par tusen mil senare visat sig vara den billigaste reparationen jag gjort !

    159 TBi Ti SW -11 & 156 JTS SW -02

    #36040

    Instämmer. Hade brutalt läckage på min gamla 156 som förbukade mängder med styrservovätska, hällde i omegaguckimuck och drog sedan inte en enda droppe på 4år och 6000mil.

    Kontrollera vätskenivån, fyll på, skvätt i någon matsked Omega. Funkar den kontinuerligt efter det får du skatta dig lycklig och om du ska använda bilen vintertid så byt till grön servovätska efter att ha flushat ur hela systemet från den röda. Den funkar inte i ordentliga minusgrader, blir till milkshake och smörjer inte pumpen tillräckligt, blir tjock som sirap och spräcker packningar och skjuter slangar.
    Vw gröna servoolja eller mekonomens motsvarighet är en jäkla skillnad.

    Min 156 kallstartades ner mot -35C utan minsta missljud efter bytet.

    Men i värsta fall har du en trasig styrväxel. Det säger vi dock inte högt..

    '06 GT 3.2L '00 Zender 166 3.0 GTAmodifierad ’70 Berlina räser

    #36041
    Markus Odnäs
    Deltagare

    Var har ni köpt denna magiska Omega-tätning?

    En lampa syns bäst när den blinkar.

    #36042
    Mats Elm
    Deltagare
Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.