Svårstartad 156:a

Published by Lasse Holm on

Forum Teknik Svårstartad 156:a

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
  • Författare
    Inlägg
  • #33224
    Lasse Holm
    Deltagare

     

    Har en 156 2,0 TS som inte vill starta.

     

    Har någon tips på åtgärder?

    #33225
    Per Wadén
    Deltagare

    Vad händer eller händer inte!

    Du får berätta lite mer.

    PerBerlina

    #33226
    Lasse Holm
    Deltagare

     

    Codelampan slocknar som den skall (ny nycken kodad), ingen gnista på stiften, luktar svagt bensin men inte fuktiga stift.

     

    Har bytt kamaxelgivare, vevaxelgivare och lambda utan förbättring.

    #33227
    gösta gösta
    Deltagare

    Radera felkoder kolla sen vilka som kommer tilbaka  säkringar reläer bränsletryck har du kollat det 

    #33228
    Rickard Bergh
    Deltagare

    kolla nödströmbrytaren under din stol. det händer att den löser ut med tiden. är ett runt gummiskydd du ska trycka på . är den utlöst så hörs ett knäpp när du trycker ner knappen igen. 

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #33229
    Lasse Holm
    Deltagare

     

    Jag har gjort allt detta (ett flertal gånger) felkoderna är desamma.

     

    Börjar misstänka “databoxen” (Control unit) alt. tomgångsmotorn. Kan det vara någon av dessa?

     

    detta är min första ALFA så jag känner mig rätt “grön”.

    #33230

    Och felkoderna är?
    ?et kan ju ge ledrådar till experterna här. ?

    Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

    #33231
    Lasse Holm
    Deltagare

     

    felkoder:

     

    P 15111, P 1513, P0201, P0203, P0202, P0204, P 1653, P0443, P1654, P0655 samt P 0335.

     

     

     

    #33232
    Rickard Bergh
    Deltagare

    har du kollat alla säkringar.  verkar som du har kabelproblem. det ska sitta en liten jordkabel i toppen vid spjällhuset. det ska även vara en jordkabel till ecu som sitter skruvad ovan på spjället..  känns mer som kabelfel med all dom felkoderna. 

     

    Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

    #33233
    Lasse Holm
    Deltagare

     

    Det är en jordkabel till spjällhuset, ingen särskild till ecu.

     

    Tack för tipset om kablarna skall kolla men de är ju några.

    #33234
    Kenneth Larsson
    Deltagare

    Inlägg av Rickard Bergh på 2017-02-26 17:05

    har du kollat alla säkringar.  verkar som du har kabelproblem. det ska sitta en liten jordkabel i toppen vid spjällhuset. det ska även vara en jordkabel till ecu som sitter skruvad ovan på spjället..  känns mer som kabelfel med all dom felkoderna. 

     

    +1på denna förklaring. Att det blir så många felkoder på komponentfel är ju helt osannolikt !

    Blev felet av sig självt – eller har du gjort något annat på bilen – typ bytt motor eller nåt annat spännande?

    #33235
    L-G Westling
    Deltagare

    Det är inte ofta en kabel går sönder om dom inte rör på sig eller är utsatta för annan yttre påverkan. Jag skulle kolla alla jordpunkter, lossa relän ifrån socklar och dra isär skarvkopplingar och spraya allt med elektronikspray. Lossa batteripolerna innan och sen återställ allt samt be en bön. Elproblem är inte roligt, men som redan skrivits det går inte sönder en massa prylar samtidigt om det inte hänt något akut med spänningen utan använd sunt förnuft och försök hitta gemensamma nämnare. Det finns ofta en övertro på att hålla på och byta prylar tycker jag och det brukar bli skit dyrt.

    /LG

     

    lgw

    #33236
    Lasse Holm
    Deltagare

     

    Har inte bytt motor eller annat spännande, helt plötsligt blev den svårstartad och sedan inte starta alls men efter några dagar starta  igen. Har haft den på ALFA-verkstad för att få ny nyckel då gjorde de en felsökning, inga felkoder eller andra fel som de kunde upptäcka men den startade inte förrän efter en vecka efter att ha stått på verkstadens parkering utan åtgärder. Efter det har den startat i två dagar därefter vägrat starta under några dagar för att därefter starta igen.

     

    Anledningen till att jag bytt en del komponenter är att jag vill kunna utesluta fel på dessa. Men nu är det slut på idéer från min sida och bilen har inte startat på 2 veckor. Alla de föreslagna åtgärderna har jag gjort, en del flera gånger, utan resultat snart blir det skroten men det är synd på en i övrigt fin bil.

    #33237
    Andreij wägar
    Deltagare
    #33238
    Thomas Karlsson
    Deltagare

     Kollade lite på elearn, tror D4 på bifogad bild innehåller gemensam jord till dom givare som stämmer med felkoderna, se lilla rutan 50 som jag tror är jordkabeln. mvh /thomas

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Alfavirus -There are no alphavirus vaccines currently available

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 17 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.