SW V6 selespeed 2001

Published by Marco Terenziani on

Forum Teknik SW V6 selespeed 2001

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24486
  Marco Terenziani
  Deltagare

   I brist på svensk instruktionsbok undrar jag om någon vet om det alltid ska stå “city” i displayen när man kör. Har 3 val med 2 olika knappar, “ice” som är en egen knapp som man av någon anledning bara kan aktivera när man står still. Samt “city/sport” knappen där “city” alltid lyser om jag inte ställer den på sport. Då blir  jag osäker på om jag ställt in den rätt å hur man gör, för i mitt huvud är city ett stadskörningsval som känns tvärfel att se i 150km på motorvägen eller även i 90 på landsvägen, det borde inte stå nått alls i displayen då, eller ev. kanske typ “economy”.

   Så ska det vara som det är? är city ett “ekonomiläga” för normalkörning eller gör jag fel och hur löser jag det?

   #24487
   Mats Forssén
   Moderator

    Jag vill inte vara petimeter och märka ord men eftersom du söker information samt kanske försöker hitta något mha Google så är det viktigt att du söker med rätt begrepp.

    På din avatar ser det ut som att du har en 156 2,5l V6 och vad jag vet så finns inte dessa med Selespeed (dvs robotstyrd manuell låda som även går att köra i automatläge). Det är bara GTA som har kombinationen med V6 och Selespeed, i övrigt finns det enbart till 4 cyl bensinmotor. 

    Om du har automatlåda på din 156 2,5 så bör den heta Q-tronic eller Q system och vara av den “konventionella” typen av automatlåda. Se wiki för lite mer info: http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_156

    Jag har tyvärr ingen erfarenhet av Q system så jag kan inte hjälpa dig med dina frågor, jag hoppas någon annan kan bidra med detta.

    #24488

    Hej Marco! Var inte i går man såg dig. Hittade detta på Alfaromeo press när Q-system kom 

    City. Used in normal road conditions, with heavy traffic. It ensures a comfortable drive and balanced fuel consumption by engaging gears at relatively low rpm levels. 

    Sport. Used for a sporty drive or demanding routes. Enhances car performance and ensures a fun, lively drive. 

    Ice. Advisable when road surface grip is poor (e.g. with snow and ice). This may be engaged even when the car is moving, but at a speed lower than 45 km/h. The car takes off in second gear under these circumstances. 

    Om det hjälper. 

    Mvh Kristofer(toffe)

    #24489

    der fins et tilläg til owners manual till 156 2,5 V6 m/ Q-system – jag har et ex. du kan få av mig – send en SMS på 070 9974822 – så vill jag sende den til dig! – jag mener den er på engelska.

    “City” på en selespeed er “fuld auto”

    mvh Vernon P.

     

    #24490
    Marco Terenziani
    Deltagare

     Ja nu när jag blivit petimetrad blev jag ju tvungen att försöka jämföra lådorna i den tyska orginalboken, å visst e de en Q-låda. Visste ju att dom fanns men trodde inte att en vanlig stenåldersautomat kompletterad med ett manuellt H-läge fick den stora äran att heta Q-system, så jag har aldrig kollat på det. Trodde det var ett system för dom starkare maskinerna eller för 4-hjulsdriften, men nu vet jag det tack vare dig så tack för det!

     #24491
     Marco Terenziani
     Deltagare

      Fan va roligt!!! Hur e de me dig grabben??? å vad gör du o.s.v.o.s.v.m.m.m.m.?

      Jo jag har precis fattat att systemet heter Q-system, och är en vanlig automat med tillagd manuell H-funktion vid sidan om automatspåret. Har tydligen inte provat att lägga den i “ice” när jag kört tillräckligt sakta, eller så kanske jag inte hållit nere knappen tillräckligt länge, får prova igen, funkar gör den ju.

      Men jag blir fortfarande inte klok på “city” den fyller ju uppenbarligen en funktion mer än att lysa på panelen om man läser texten du skickade. Så då måste det vara en felaktig funktion i höga farter under e långresa…..Borde ju gå å stänga av den så det inte står något alls i displayen tycker jag.

      Ciao Marco

      #24492
      Marco Terenziani
      Deltagare

       Hej!

       Låter som vad jag behöver, å engelska går hur bra som helst. Men kan du inte maila den istället?? jag tror inte min stenålderslur fixar så mycket info, frugan har en i-phone i.o.f.s. om de går bra? annars har jag terenzius@gmail.com

       Mvh Marco

       #24493
       Rickard Bergh
       Deltagare

        vad har du för regnr på din bil ? kan kolla och se vad du har för låda i vårar program på jobbet. 

        och visst finns v6 med selespeed växlingen med. har testat en gta med denna lådan .  sen har du den där automatlådan som dom kallar Q ..

        du kan maila mig på rickard@autoklinik.se

         

         

        Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

       Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
       • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.