Ta bort hus till Blinkers etc

Published by andreas martinsson on

Forum Teknik Ta bort hus till Blinkers etc

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36005

  Hallå,

  Jag har en menyknapp på blinkersspaken som har slutat fungera. Ny enhet kostade 7000:- ink arbete så jag skruvade isär den själv för att eventuellt löda/sätta ny kabel. Dock så får jag inte väck den från rattstången. Har moterat bort ratt/airbag/kontakter osv och jag har lossat ringen som sitter bakom men jag kan bara flytta själva huset någon milimeter sen tar det stopp. Jag kan fan inte hitta var den sitter fast. Behöver man dela den på nått sett för att komma nått clips eller liknande.

  Sen har jag en relaterad fråga angående ringen som sköter blinkersavslag när man vrider på ratten. Hur ska den sitta för rätt funktion, Jag höll på och snurra på den och nu har jag ingen aning vilket läge den satt från början.

  Tacksam för svar.

  Bilen är en AR 159 TI -12

  #36006
  Rickard Bergh
  Deltagare

  har du snurrat på den delen som du kan trycka in och fjädrar lite. då är det för airbagen får du inte den rätt så pajar du klockfjädern inne i den. jag hade inte mixtrat som du gör nu. hela den enheten är till blinkers. torkare. airbag, tuta osv. delar du den så får du en springfjäder som skjuter upp och du får aldrig rätt på det igen. hela spakpkt sitter fast med en insexskruv i ett klämförband om rattstångens hölje. du ser den från sidan.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #36007

  Det klämförbandet är borttaget och den sitter fortfarande fast. Ringen jag pratade om är en ring i plast som sitter runt rattstången med 2 armar och vad jag förstår så slår de armarna i blinkersarmen när man snurrar ratten och då stängs blinkers av. Det finns bilder på alfaowner.com men hur dem fick väck skiten till att börja med är en gåta än så länge.
  https://www.alfaowner.com/Forum/alfa-159-brera-andamp-946-spider/328956-159-brera-steering-column-switch-repairs.html

  Det framgår några steg längre ner i posten, sista stegen: Make sure that the slip ring alignment pins are aligned and remove the switch unit.
  Jag vet inte riktigt om det är huset man menar och var dessa pins då sitter.

  #36008
  Rickard Bergh
  Deltagare

  den ska bara var att ta bort om du lossat den insexskruven i klämförbandet.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #36009

  mja, den sitter fast på nått som jag inte kan se vad det är. Det pratas om att nått ska riktas in men framtill så finns bara den där blinkersringen som inte verkar göra något annat än att slå av blinkers när man rätas upp ratten. Jag har snurrat på den och dragit men det har inte hjälpt. Jag fattar ingenting.

  #36010

  Nu har jag fått bort den, av misstag. Det var en flärp på rattstången som höll fast den, jag vet inte om den skulle tryckas ihop av ringen bak men den verkar vara något sne så den vilade på kanten och höll fast huset.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.