Tändspolar 156 JTS

Published by Mats Elm on

Forum Teknik Tändspolar 156 JTS

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #36527
  Mats Elm
  Deltagare

  Hej!
  För några år sedan bytte jag en tändspole och motor fungerade som den skulle igen, köpte samma Bosch tändspole som satt original i bilen. Samma problem med att bilen går orent uppkomm igen för någon halvår sedan, så det blev till att köpa fler tändspolar. Denna gång tänkte jag att det är lika bra att byta alla tändspolar så ska inte detta problem finnas mer under bilen livslängd. En tändspole från Bosch kostade närmare 1000:- vill jag minnas, en från Magneti Marelli ca 350:-, både skulle passa min bil. Med tanke på bilen ålder var jag snål och köpte 4 st Magnetti Marelli, 4 Bosch kostar ju lika mycket som bilen är värd..
  Monterade 4 tändspolar, bilen går riktigt igen, har inte brytt mig om att radera felkoder innan, varningssignal uppkommer när bilen startas, besiktning denna vecka så tog nu tag i att släcka dessa felkoder. Eftersom bilen går bra igen efter att nya tändspolar monterades var jag övertygad om att det bara var att radera felkoder, men så är inte fallet. Felkoder P0351, P0353, P0354 och P0352 visas, när dessa Magnetti Marelli tändspolar sitter i motorn, men motorn går bra. Jag har sparat den Bosch tändspolen som jag köpte för ett par år sedan, byter ut en Magneti Marelli spole mot denna Bosch, motorn går fortfarande bra, är uppkopplad med PC/Multiecuscan, när motorn startas visas felkoder för alla cylindrar igen, men där Bosch spolen sitter är “felkodsraden” blåmarkerad, övriga 3 rader/cylindrar rödmarkerade, släcker felkoderna igen, med motorn igång, felkoderna kommer tillbaka efter en liten stund, men bara på de cylindrar där Magnetti Marelli spolarna sitter. Hur kan bilen går bra med Magnetti Marelli spolarna fast felkoder visas? Tacksam för goda råd, självklart enklast att bara beställa 3 Bosch spolar men är inte så sugen på att lägga 3000:- på detta till en bil från -02, den går ju bra med Magnetti Marelli spolarna ??!!
  //Mats

  159 TBi Ti SW -11 & 156 JTS SW -02

  #36528
  Rickard Bergh
  Deltagare

  felkoderna gör så den är i limpmodeläge och du har förmodligen tänd motorlampa med. då är systemet i nödprogrammet och motorn kan gå jäkligt bra.
  surt o lägga pengarn på bosch men stället hade du sparat dom pengarna du har lagt för 4 magnetti marelli spolarna och kunnat lägga dom på boschen.

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #36529
  Jonas Karlsson
  Deltagare

  Har läst om fler som haft samma problem, tydligen bara Bosch som gäller. Brukar gå att hitta något billigare från tex. Autodoc, mister auto mm.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.