The Italian job 2018 OBS! nytt datum blir 2019

Published by Michael Emilsson on

Forum Träffar The Italian job 2018 OBS! nytt datum blir 2019

Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #39662
  Michael Emilsson
  Deltagare

   Härmed är ni välkomna att anmäla er till The Italian job 2018!

   Ja, nu är det dags att lansera The Italian job, CAR:s  senaste tillskott av aktiviteter som handlar om att verkligen köra våra italienska bilar, dessutom i ett roligt tävlingssammanhang. 

   The most epic roadtrip ever from Italy to Sweden är vårt motto och slogan 

   The Italian job går kortfattat ut på att importera den mest spektakulära, billigaste eller bästa Italienska bilen från någonstans i Europa (ej Sverige) och köra hem från den gemensamma starten i Italien till Sverige. Genom fem länder och via diverse tävlingsmoment och andra rekommenderade arrangemang. Bilens förare & passagerare bildar ett team och valet av bil kommer påverka teamets möjligheter att vinna hela The Italian job. Vi kommer även fästa stor vikt vid ”good sportsmanship” plus kämpaglöd och laganda när slutsegrande team utses.

   Så här ser den preliminära rutten ut: Starten för The Italian job äger rum på Adria International Raceway tisdagen den 10/7 och målgången blir ”någonstans i södra Sverige” måndagen den 17/7 med gemensam uppställning och prisutdelning i samband med en ordnad bilträff i samband med CAR. 

   Det pågår en planering tillsammans med Joakim Darbom Racing om att ordna ett event i samband med starten där det kommer finnas möjlighet att köra en TCR-bil/Seat Ibiza Supercopa eller ett Gokart-race, då kommer det att bli ett separat arrangemang för de som vill. Mer information kommer inom kort. 

   Då det är första gången vi arrangerar The Italian job så får deltagarna räkna med att lite charmiga problem kan uppstå kring arrangemanget, ungefär som med de italienska fordonen vi tar hem… För att ändå göra det hanterbart har vi begränsat antalet team i tävlingen till 20 detta första år, så anmäl dig så snart du kan!  Senast den 31/1 2018 vill vi ha er anmälan.

   Deltagarna ska också vara medvetna om att ett stort ansvar vilar på dem själva – t.ex. att hitta och buda hem ett lämpligt objekt, ordna med förvaring, betalning, reparationer, försäkringar och boenden, resa/resor till Italien – allt detta innan själva The Italian job startar den 10/7.

   Alla deltagare kommer få skriva under en ansvarsdeklaration innan resan. Detta för att ledningen inte är researrangörer, resan gör vi tillsammans, men under eget ansvar.

   Anmälningsavgiften är 1500: -/team & 500: -/deltagare i fordonet. Ett krav att minst en person är medlem i Club Alfa Romeo Svezia för att få anmäla sitt team. När starten går den 10/7 skall alla deltagare i teamet vara medlem.

   Denna avgift går till gemensamma middagar, ”The Italian job start kit”, dekaler till bilarna etc. Dessutom pengar till en liten ”akutkassa” som används till oförutsedda kostnader. Eventuellt överskott/sponsorintäkter etc. skänker vi till välgörande ändamål t.ex. Barncancerfonden.

   Vi kommer söka ett antal sponsorer som kommer få reklam/logotyper på bilarna och kläderna, uppdateringar via sociala medier och CAR:s hemsida löpande under resan. Vi stripar våra bilar med sponsorer, startnummer etc.

   Detaljerna kring detta arrangemang finner ni på CAR:s hemsida. Här i denna tråd är alla välkomna att diskutera, fråga och sporra varandra vad det gäller The Italian job 2018! Det går också bra att mejla till italianjobsvezia@hotmail.com vid frågor.

   Benvenuto 

   Micke, Lasse, Tobias och Peter

   #39663
   Magnus Petsen
   Deltagare

    Hej!

     

    Riktigt roligt projekt!!

    Jag anmäler ett team på stående fot direkt från liften i Åre. Och som redaktör i Klöverbladet så skriver vi givetvis en ingående artikel på plats längs resan mot Sverige.

    Detta ser vi stort fram mot denna sommar!!!

     

    Med vänlig hälsning samt ett riktigt Gott Nytt År till alla klubbmedlemmar!!

    Sluta kämpa mot....ingen ide ändå.
    På uppfarten
    Alfa Romeo Giulia Veloce
    Alfa Romeo 75 MILANO PLATINA
    Alfa Romeo 75 MILANO ORO
    Alfa Romeo 75 1,8iE
    Alfa Romeo 159 3,2V6 AWD SW

    #39664
    Michael Emilsson
    Deltagare

     Kul och välkommen Magnus till en galet rolig resa hoppas vi.

     Det kommer löpande ut ny information här om vad som händer. 

     #39665
     Anders Eriksson
     Deltagare

      vad menas med Italiensk bil??  Alfa lancia Fiat Ferrari..??  eller kvalar det in med nåt samarbete med Italiensk bilfabrik?

      grymt KUL ide!!! måste dra detta nåt varv i hjärnan bara…..

      Nu: AlfaSud. Alfa 90. Då: 3*75turbo 164Q4 2*147 156 Brera 3.2 Sud Ti. Spider 916 V6. 159SW Tbi

      #39666
      Michael Emilsson
      Deltagare

       Hej Anders.

       Fordon på minst fyra hjul tillverkat i Italien eller på licens etc. Fiat som är byggda i t.ex Polen (500) är helt ok, US Lancia Voyager, Thema är också ok. De Tomaso Pantera är väldigt ok att köpa och ta med sig hem 

       Däremot inte Saab 9-3 med Diesel (Fiatmotor) eller Hyundai Matrix som det står “Designo Pininfarina” på är oerhört förbjuden att tävla med…

       Ge exempel på vad du menar med “nåt samarbete med Italiensk bilfabrik?”  så reder vi ut eventuell tveksamhet.

       #39667
       Rikard Vedin
       Deltagare

        Loggan klar….

        Dammsuger just nu webben för uppslag på lämpliga fordon, en doldis som smugit sig in bland alla Fiat Coupeer och GTV:s är Punto cabriolet, verkar vara en rätt okej pyttebil 🙂

        Lordhelmet

        #39668

        Åååh, om man ändå hade mer plats..t o  m min ibland lite tvehågsna sambo tycker att det verkar som en riktigt kul idé! Som nybliven Fiat X1/9-ägare kan jag rekommendera att ni spanar efter en sådan!

        #39669
        Robert Lindqvist
        Deltagare

         Vad tror ni om denna? Köra 300 mil i den kan framkalla viss träsmak

         https://www.subito.it/auto/abarth-a…610924.htm 

         Gtv 3.0 24V -97

         #39670
         Michael Emilsson
         Deltagare

          Inlägg av Rikard Vedin på 2018-01-01 15:43

          Loggan klar….

          Dammsuger just nu webben för uppslag på lämpliga fordon, en doldis som smugit sig in bland alla Fiat Coupeer och GTV:s är Punto cabriolet, verkar vara en rätt okej pyttebil 🙂

          Grymt Rikard . Man kan sitta i timmar med att kolla på tänkbara objekt, allt från riktiga GDS-bilar till bilar som kräver banklån… 

          #39671
          Michael Emilsson
          Deltagare

           Inlägg av Robert Lindqvist på 2018-01-02 15:40

           Vad tror ni om denna? Köra 300 mil i den kan framkalla viss träsmak

           https://www.subito.it/auto/abarth-a…610924.htm 

           Den var cool. Men +-1800 kilometer resväg på 5-6 dagar…

           #39672
           Michael Emilsson
           Deltagare

            #39673
            Michael Emilsson
            Deltagare

             Fantastiskt vilket intresse och bra respons från er alla som kommenterat och gillat idén här och The Italia job 2018-sidan på Facebook 

             Det är kul att läsa om tips på vilka fordon man vill eller kan köpa, fortsätt att sporra varandra. Tipsa gärna om sidor där man kan leta upp det perfekta färdmedlet.

             Fram tills nu är det 7-8 team som anmält sitt intresse att vara med men det finns fler som är på G. 

             Några väljer att köpa en bil tillsammans och dela på utgifterna för att sedan dela upp kostnaderna efter målgång. Någon köper ut bilen själv eller så säljer man den och delar på vinsten… 

             Vi jobbar för att detta skall passa så många som möjligt, bland dom anmälde teamen finns t.ex. familjer med barn, kompisgäng och arbetskamrater.

             Kolla gärna filmklippet nedan för inspiration 

             https://youtu.be/lx0S3cIW-q8 

              

             #39674
             Michael Emilsson
             Deltagare

              Dax att uppdatera .

              Palace Grand Hotel Varese. Ett klassiskt lyxhotell som vi förbokat ett antal rum till en bra peng. Här övernattar vi från 11/7 – 12/7.

              Tyvärr har vi ännu inte uppnått tillräckligt med intresse för sidoarrangemanget med bankörning på Adria Raceway. Men är ni intresserade av att det ska vara en del av The Italian job så är det läge att göra sig hörd här eller i ett mail till: italianjobsvezia@hotmail.com För övrigt pågår vårt arbete med att ordna boende, aktiviteter m.m. Förhoppningsvis kommer en inbjudan att finnas i nästa Klöverblad. Det innebär då att vi förlänger anmälningstiden till sista Februari.

              Vi presenterar följande klara team som har fått tilldelade startnummer enligt följande:

              1. Scuderia Adrenalina 

              2. Team XLNT Highland

              3. Die Schnellen Fratellis

              Det finns fler team med namn klara men vi håller igen lite med att offentliggöra dom 

              Synpunkter & frågor mottages tacksamt.

              #39675
              Robert Jakobsson
              Deltagare

               Hej!

               Har ni någon koll på regler kring själva bilimporten. Måste man springa runt och få papper stämplade, Försäkringar på hemvägen mm. Är det skillnad att köpa privat eller hos handlare. Läste någonstans att man måste köra hem på X antal dagar efter att man köpt bilen (i Italien i detta fallet). Det hade ju varit snyggt om man kunde ordna med själva bilköpet att tag innan och sedan köra hem med detta eventet.

               Håller på att försöka övertyga dotteran att vara co-driver

               /Robert

               Alf1GT

               #39676
               Sune Karlsson
               Deltagare

                Inlägg av Robert Jakobsson på 2018-01-27 21:32

                Hej!

                Har ni någon koll på regler kring själva bilimporten. Måste man springa runt och få papper stämplade, Försäkringar på hemvägen mm. Är det skillnad att köpa privat eller hos handlare. Läste någonstans att man måste köra hem på X antal dagar efter att man köpt bilen (i Italien i detta fallet). Det hade ju varit snyggt om man kunde ordna med själva bilköpet att tag innan och sedan köra hem med detta eventet.

                Håller på att försöka övertyga dotteran att vara co-driver

                /Robert

                Om jag förstått det rätt (undersökte lite när jag köpte bil i Italien för några år sedan men gick inte i botten med det hela eftersom jag inte hade lust att köra hem bilen mitt i vintern) är det rätt bökigt att köra hem en bil köpt i Italien. Det finns inga exportskyltar längre så du måste köra på säljarens skyltar. Sedan ska dessa skickas tillbaka till Italien så att bilen kan avregistreras där innan den kan registreras i Sverige.

                Går det så går det...

               Visar 15 inlägg - 1 till 15 (av 29 totalt)
               • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.