Tips omkring automatlådan till 156 2,5 – 2004

Published by Tommy Anzelius on

Forum Allmänt Tips omkring automatlådan till 156 2,5 – 2004

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20978
  Tommy Anzelius
  Deltagare

  Funderar på att bli med en 2,5 SW – den har automat och just den modellen har jag ingen koll på. Vad kan man kika efter innan köp, testa osv.

  Anzelius

  #20979
  Igino Cazzola
  Deltagare

  Betala j-vligt lite för den, Alfor med automat är värda obetydligt mer än luften de tränger undan.

  Jag är fullständigt Räserskadad

  #20980
  Tommy Anzelius
  Deltagare

  Attans – så pass… ska ha det i åtanke. Tack för kort och koncist input 

  Anzelius

  #20981
  Rickard Bergh
  Deltagare

  en alfa med 2.5 v6 och automat i 156 varianten är sällsynt. dock så är det en riktig automatlåda och inte en selespeed som man kan tro det är. 
  det är inget fel på bilen i sig själv och dess kör egenskap. sen är det en nackdel med begagnade växellådor och övriga delar för just denna varianten av lådan. 

  prismässigt en bra fråga.

   

  Alfa specialisten / Key Account Manager för Hella Gutmann Solutions- Sweden

  #20982
  Sören Hedin
  Deltagare

  Som gammal ägare till 2.5 automat ska jag dela med mig ur minnesbanken. Bekvämt men stegen är lite för stora för aktiv körning med den smala topp som 2.5 V6 har. Lägena ligger i ett h-mönster så man kan tvinga de olika växlarna. Tror jag skulle uppskatta den mer idag men hade egentligen inga klagomål förutom att det var för stora steg mellan växlarna. Sen växlade den för tidigt vid fullgas på ettan men efter ett tag lärde man sig att pricka rödmarkeringen vid manuell växling och fullgas annars växlade den vid typ 6000 om jag kommer ihåg rätt. Det är väl en Japansk låda om jag kommer ihåg rätt.

  soren

  #20983
  Gustav Holmdahl
  Deltagare

  4 eller 5 stegad? Att det är en ”riktig” automat ser jag bara som en fördel jämfört med Selespeed. Är bara lådan tillräckligt väl specad så håller automater bra mycket längre än manuell kopplingar tex.

  Dock är det väl som sagt en udda fågel även i Alfa-kretsar. Och som Alfisti måste man tydligen ha manuell låda, något jag inte förstått. Älskar automatlådor själv 

   

  Giulia 20 Super

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.