Trasig fläkt, AC, värme i Spider 99:a

Published by Övergivna Forumposter on

Forum Teknik Trasig fläkt, AC, värme i Spider 99:a

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26241

  Hej,

  Har ett knepigt fel jag inte blir klok på. Hade monterat ur stereon och skulle dra om en högtalarkabel. Monterade i stereon igen och sen slutade värmepaketet att fungera. Jaja, kom väl åt ngn kontakt tänkte jag, men ack nej. Allt såg ut som det skulle. Så jag rev ur värmekonsollen och kollade om kontakterna där hade lossnat, men de satt bra och glappade inte. Följde kablaget och kommer fram till fläktmotståndet framför passagerarplatsen. Det är ju en svag punkt, men jag har svårt att tro att ett fläktmotstånd skulle göra så att även AC:n och värmen slutar att fungera, eller? Har kollat på alfaowner.com och där läser jag att vissa hittat en säkring som sitter på vägen mellan värmepaket o fläktmotstånd. Men det verkar vara hemmabyggen om jag fattat det rätt. Ngn som vet vad som kan jäklas? Själva värmekonsollen får ström eftersom defrosterlampan lyser, så den verkar vara okej.

  #26242

  Hej,

  Fick inga svar men jag löste felet ändå. Det visade sig att föregående ägare, eller ngn annan vänlig själ, hade dragit om kablaget så att värme och AC gick mot en annan säkring än standard.  Enkelt att lösa när man vet om det, men det tog många timmar innan jag begrep vad som var fel. Nåja, nu funkar allt igen. 

  #26243

  Kul att du löste problemet. Det är alltid skitsvårt att fixa det elektriska när någon
  varit inne och rotat och gjort egna kopplingar. Vid vanlig felsökning följer man oftast ett elschema och det går ju inge vidare i sådana fall.
  Stöter ofta på sådant i mitt jobb där många gjort egna lösningar på våra äldre maskiner…

  Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.