Trasigt stödlager på kardanaxel (159SW Q4, 2007)

Published by Martin Rönnqvist on

Forum Teknik Trasigt stödlager på kardanaxel (159SW Q4, 2007)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #59781

  Hejsan

  Stödlagret till kardanaxeln på sonens 159SW Q4 har givit upp och behöver bytas ut. Alternativ för att åtgärda problemet ser ut som följer:

  1. Köpa ny kardanaxel från Alfa. Kostar herrejösses med pengar och “löser” fler problem än han faktiskt har med bilen.
  2. Köpa nytt stödlager och byta ut på befintlig kardanaxel. Billig peng men jag saknar såväl vettigt ställe att meka på som mekanisk kompetens för att göra det jobbet. Finns det någon här som har tips på verkstad i Stockholmstrakten som gör det jobbet? Svea Bil som är specialister på kardanaxlar säger att de inte gör det och inte heller känner till någon annan verkstad (här handlar det förmodligen mer om att det är en bättre affär för dem att fakturera för att byta/renovera axlar på MB/VW-skåp och Volvos än att för första gången göra något på en Alfa).
  3. Köpa en begagnad kardanaxel men såna verkar vara few and far between just nu. Hittar ingen skrotis eller handlare som verkar ha någon sån liggandes. Finns det någon medlem som eventuellt sitter på en och kan tänka sig att byta mot lite pengar?

  En ytterligare fråga är om man kan köra bilen med kardanen demonterad som man tydligen kan med Volvo XC70? Dvs göra om Q4 till en framhjulsdriven Q2 för att inte förvärra/skapa nya skador vid transport.

  Giulia Veloce, 159 SW 3.2 V6 (tidigare 159 SW 3.2 V6 Ti och 156 SW 2.5 V6)

  #61424
  Andreas Emling
  Deltagare

   Kanske du redan löst detta om inte.

   skulle jag prova maila / ringa Maskin & Bil i Ludvika. (Har ofta mycket att göra så mail är säkrast.)

   dom brukar lösa det mesta av denna typ av arbeten.

   vart förvånad att Sveabil inte ville hjälpa lösa detta på något sätt. Om inte annat bygga en ny kardan gissar  på det ändå skulle bli billigare än vad en orginal kostar . Länge sen jag lätt bygga en hos dom men då var det inte så farligt dyrt.

   Med vänlig hälsning,

   Andreas

    

    

  Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
  • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.