Varningsblinkers slås på och går ej att stänga av

Published by John Lindström on

Forum Teknik Varningsblinkers slås på och går ej att stänga av

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #62817
  John Lindström
  Deltagare

   Har en spider 3.0 v6 24v 2001 års modell.
   En bilelektriker har bytt Varningsblinkers-kontakten 2 gånger, men det hjälper inte. Felet uppträder periodiskt.
   Felet uppträder när bilen är varm. Har provat att koppla bort batteriet och sedan koppla in det efter en stund, men det hjälper inte.
   Däremot om jag kopplar in batteriet dagen efter så startar inte varningsblinkersen, men när motorn blivit varm återkommer problemet.
   Vad göra? Måste Varningsblinkers fungera vid bilbesiktning eller kan man koppla bort den?

   Jättefrustrerad
   John Lindström

   JohnL

   #62827

   Jättemysko problem men först. Jag antar att varningsblinkers “måste” fungera, typ säkerhetsdetalj. Däremot vette katten om de testar den vid besiktning. Jag har iaf aldrig noterat det.

   Problemet… Bilelektrikern kunde inte mäta sig fram varifrån varningsblinkersen fick ström när felet fanns? Knappen kan man utesluta då ni bytt 2 st. Värmerelaterat? Då bör det vara nåt i motorutrymmet som påverkas, kupén borde inte bli såpass varm att du får elfel. Men…det som talar emot motorutrymmet är att logiskt så finns ingen krets där som bör aktivera varnblink.

   Blinkar den med normal hastighet när felet kommer? Vissa modeller kan aktivera varnblink när ABS går in. Då blinkar den hastigt. Jag tänkte om det är problemet? Hursomhelst… ska man komma tillrätta med problemet gäller det att ha ett elschema, mäta sig fram var signalen kommer ifrån när felet uppträder. Annars blir det bara okvalificerade gissningar.

   Alfa Giulia Super 2.0 Q2 -17 Fiat Punto Easy -13

   #62828
   John Lindström
   Deltagare

    Tack för ditt svar.

    När felet kommer börjar det oftast med att den knappt blinkar, sedan övergår det till att den blinkar jättesnabbt och till slut blinkar den i normal takt. Den kan också sluta blinka i några minuter för att sedan börja blinka igen. Jag har också testat att slå på varningsblinkersen när jag har startat bilen och då fungerar den fungerar perfekt.

    John Lindström

    JohnL

   Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
   • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.