Peter Braun

   Personlig Information

   Förnamn

   • Peter

   Efternamn

   • Braun

   Kön

   • Man

   Födelseår

   • 1977

   Om mig

   • Mitt intresse för Alfa Romeo började ungefär för ca 18-19 år sedan när jag gick på gymnasiet. Ingen av mina vänner eller bekanta var speciellt intresserade av detta märke så man kan inte säga att jag blivit påverkad av någon direkt. Snarare så fick man istället höra en del skeptiska röster. Detta brydde jag mig som tur är inte om. Det som fick mig att gilla Alfa var designen sportigheten och charmen. Att ha en bil som stack ut och var lite egen var också ett stort plus. Alfa känns lite ”exclusive” fast inte på ett vräkigt sätt utan på ett lättsamt charmigt och vackert sätt.

    Under gymnasietiden och de 2 åren efter då jag bara studerade så läste man och fantiserade om att ha en Alfa. Jag var nära på att köpa en 33:a men rost i golvet avskräckte. Det var nog bra att jag inte köpte denna bil då. Risken hade varit stor att jag inte skulle haft råd att hålla igång den då jag bara studerade.

    När jag väl började jobba så fick det bli medlemskap i klubben och inköp av en 164 V6 -93:a. 164:an var en riktigt trevlig bil med en härlig motor. Vårdade den ömt och hann under de 15 åren jag hade den med både utlandsresa och lite allmän styling som 17” fälgar sänkning och lite lackering.

    Våren 2000 blev det dags att sälja den och det blev köp av en helt ny röd 156 TS SP3 med svart skinnklädsel. Efter detta så har det hunnits med några 156:or GTV 159 och Brera.

    Just nu har vi en 159 SW en grön GTV6:a.

    Något jag har blivit mer och mer intresserad av är bankörning vilket jag har använt min GTV6:a till. Har tyvärr hann jag inte med att köra något förra året men förhoppningsvis så skall jag hinna med några banmöten med det gröna fartvidundret.

    Jag har även under 2012 varit engagerad i att ordna Gokartträffar i Göteborg. Detta hoppas jag fortsätta med under 2013 då dessa träffar varit så roliga och uppskattade.

    Mitt mål som ledamot är att försöka bidra med idéer och aktiviteter som kan få klubben att vara levande med glada och nöjda medlemmar.

   Kontaktinformation

   Postort

   • Bohus

   Land

   • Sverige